Sıvı soğutma ile işlemci boşta 60-65 dereceyi görüyor

ayydinemre

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 7 7600 işlemcimi yaklaşık bir ay önce servise göndermiştim. Eski sıvı soğutucumda sorun olduğu için değişim yaptılar ve yerine yeni model Corsair iCUE H100X modelini taktılar. Ancak bu yeni soğutucu boşta 60 derece, yük altında ise 78-80 dereceyi görüyor. Önceki sıvı soğutucum DeepCool LS520S Zero Dark, yük altında en fazla 60-65 dereceye çıkıyordu diye hatırlıyorum. Bir sıkıntı olabilir mi acaba?

Bence boşta 60 derece normal değil siz ne düşünüyorsunuz.

Havalar çok sıcak biliyorsun kardeşim. O çok etkiler. Ben de başta sorun var diye düşündüm ama sorun olsa yükte bırak 79 dereceleri ve bırak 15 dakikayı 2 dakika testi açık tutamaz 100 üstüne atar kendini. Boştaki değerler işlemci fan eğrisiyle çözülebilecek bir şey. Zarar veya tehlike arz etmez.

Bence boşta 60 derece normal değil siz ne düşünüyorsunuz.

Yani sıcaklık devir eğrisiyle 60 derece üstüne bir tık daha fazla devir verir sorun ortadan kalkar. Gerisi kasasıyla kullandığı macunla alakalı bir husus. Soğutucusu bozuk değil yani demek istesiğim o.

Son düzenleme:
Havalar çok sıcak biliyorsun kardeşim. O çok etkiler. Ben de başta sorun var diye düşündüm ama sorun olsa yükte bırak 79 dereceleri ve bırak 15 dakikayı 2 dakika testi açık tutamaz 100 üstüne atar kendini. Boştaki değerler işlemci fan eğrisiyle çözülebilecek bir şey. Zarar veya tehlike arz etmez.

Havalar sıcak tabii ki ama şu an biraz iyileşti 1 ay önceki öldürücü sıcaklar yok eğer kule tipi değişik bir soğutucu olsa 60'a tamam derdim ama ne öldürücü sıcak ne de kule tipi var bence 60 olmaması gereken 1 değer tabii ki dediğiniz de doğru soğutucu bozuk olsa yük altında da bozulur ve 100 falan olur 7000 serisi maalesef böyle hele ki 7600X. Bence sorun çoğunlukla dışarıda dışarıda derken kastım şu termal macun kalitesiz olabilir (biliyorum dünyalar kadar etki yapmaz) kasa küçük olabilir, hava akışı kötü olabilir ne bileyim bir sürü sebep var çok acayip hiç akşa gelmeyecek sebepler bile olabilir. Kasa yanımızda olmadığından bilemeyiz ama tekrar söylüyorum sıvı soğutmayla birlikte başlangıç için 60 normal değil.

Havalar sıcak tabii ki ama şu an biraz iyileşti 1 ay önceki öldürücü sıcaklar yok eğer kule tipi değişik bir soğutucu olsa 60'a tamam derdim ama ne öldürücü sıcak ne de kule tipi var bence 60 olmaması gereken 1 değer tabii ki dediğiniz de doğru soğutucu bozuk olsa yük altında da bozulur ve 100 falan olur 7000 serisi maalesef böyle hele ki 7600X. Bence sorun çoğunlukla dışarıda dışarıda derken kastım şu termal macun kalitesiz olabilir (biliyorum dünyalar kadar etki yapmaz) kasa küçük olabilir, hava akışı kötü olabilir ne bileyim bir sürü sebep var çok acayip hiç akşa gelmeyecek sebepler bile olabilir. Kasa yanımızda olmadığından bilemeyiz ama tekrar söylüyorum sıvı soğutmayla birlikte başlangıç için 60 normal değil.

Normal olmayabilir ama tehlikeli bir durumda yok. Dediğin gibi kasa yanımızda değil. Undervolt ve fan ayarlarıyla daha kaliteli bir macunla daha serinletmek mümkün. Ama arkadaş belli ki bu konuda biraz acemi. Şimdi adama boştaki işlemciyi 15 derece daha düşüreceğiz diye bir dünya iş mi çıkaralım. Tehlikeli bir durum yoksa kullansın hiç bir şey olmaz. 😊

Normal olmayabilir ama tehlikeli bir durumda yok. Dediğin gibi kasa yanımızda değil. Undervolt ve fan ayarlarıyla daha kaliteli bir macunla daha serinletmek mümkün. Ama arkadaş belli ki bu konuda biraz acemi. Şimdi adama boştaki işlemciyi 15 derece daha düşüreceğiz diye bir dünya iş mi çıkaralım. Tehlikeli bir durum yoksa kullansın hiçbir şey olmaz. 😊

Hocam 15 dereceyi küçümsediniz gibi küçümsencek 1 sayı değil. Tehlike yok tehlike olsa olsa yükte altında olur oda 75 derece falan yani takılacak bir konu bile değil. Ben kasanın içi daha ferah olsun diye yardım etmek istedim. Benim aklıma takılan her şey normal ise niye bu kadar derece yüksekte yani sorunu çözememek aklıma girdi, acaba CPB ve PBO mu açık.

Hocam 15 dereceyi küçümsediniz gibi küçümsencek 1 sayı değil. Tehlike yok tehlike olsa olsa yükte altında olur oda 75 derece falan yani takılacak bir konu bile değil. Ben kasanın içi daha ferah olsun diye yardım etmek istedim. Benim aklıma takılan her şey normal ise niye bu kadar derece yüksekte yani sorunu çözememek aklıma girdi, acaba CPB ve PBO mu açık.

Kardeşim anlıyorumda seni acemi adama bilmediği yerleri kurcalattırırsan BIOS'unu bozar hatta düşük bir ihtimalde olsa parçalarına zarar verebilir. Uğraşır durur sonra. Ama yok ben tek tek tarif ederim daha serin çalıştıracağım kafaya koydum diyorsan buyur 😊 Ama ben derim ki gerek yok. Senin bileceğin iş yine de 😊

Kardeşim anlıyorumda seni acemi adama bilmediği yerleri kurcalattırırsan BIOS'unu bozar hatta düşük bir ihtimalde olsa parçalarına zarar verebilir. Uğraşır durur sonra. Ama yok ben tek tek tarif ederim daha serin çalıştıracağım kafaya koydum diyorsan buyur 😊 ama ben derim ki gerek yok. Senin bileceğin iş yine de 😊

Kartı sanırım Gigabyte arayüzünü bilsem 10dakikadan fazla sürmeyecek bir iş.

Genelde ayarlar aynı oluyor biliyorum fakat öyle BIOS'un tek tek nerede ne yazıyor detaylı bilmiyorum undervolt ve fan ayarı yapacağız hocam ne bozması. Ben bakayım yardımcı 1 video varsa atarım ister kendi yapar ister yapmaz dediğiniz gibi tehlikeli bir durum yok burada tamamen amaç yardım

@ayydinemre
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Undervolt işlemi burada mevcut siz adamın dedikleri değeri yapmak zorunda değilsiniz en uygununu bulmak gerekir burada 0.1 bile önemlidir eğer çok yapmak istiyorsanız buradaki değerlerini söylerseniz yardımcı oluruz ama böyle iyiyim gerek yok derseniz saygımız sonsuz.

Sanırım a serisi kartlarda BIOS da böyle bir ayar yok ama fan kontrolü olması lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı