Sıvı soğutma ile R7 5700X boşta 60 derece

EymenAbidin

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 7 5700X işlemcim ile 240mm sıvı soğutma kullanıyorum ama bilgisayar boşta 60 dereceleri görüyor. Araştırmam kadarıyla sıvı soğutma egzoz fan görevi görmesi gerekiyor ama kendi sistemime elimi soktuğumda sıvı soğutma dışarıdan aldığı havayı içeri veriyor. Yani elime hava üflüyor. Bu fanların yönünü kendim değiştirebilir miyim daha önce laptop kullandığım için hiç anlamıyorum bir sürü kablo vs var.

Öncelikle sıvı soğutma kasanın tepesinde mi önünde mi? Önündeyse egzoz yapmanız yarar değil zarar olur. İkincisi işlemci derecesi için de PBO açıksa undervolt ile bir kaç tweak yaparsanız işlemciye dereceniz düşecektir ve performansınız daha da artacaktır.

Öncelikle sıvı soğutma kasanın tepesinde mi önünde mi? Önündeyse egzoz yapmanız yarar değil zarar olur. İkincisi işlemci derecesi için de PBO açıksa undervolt ile birkaç Tweak yaparsanız işlemciye dereceniz düşecektir ve performansınız daha da artacaktır.

Öncelikle sıvı soğutmam tepede. Gigabyte A520 m h anakartım var ve nasıl undervolt yapacağım hakkında hiçbir bilgim yok. Videolardanda çok fazla anlamadım eğer anlıyorsanız herhangi bir sosyal medyadan bana yardım edebilir misiniz fotoğraf paylaşırım sizinle.

Evet. Yanında bir yerinde ok ile belirtilir zaten üfleme yönü. Dışarı dönük vidalarsınız.

Sıvı soğutmam şu anda takılı zaten nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum.

Sıvı soğutmam şu anda takılı zaten nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum.

Hocam fanlarınızın kablolarını bulun, sökün. Sonra vidalarını çözün. Sökünce etrafını çevirin okların yönünü bulun. Dışarı üfleyecek şekilde vidalayıp sabitleyin ve en son kabloları takıp işlemi tamamlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı