Sıvı soğutma montajı nasıl yapılır?

ömer262

Centipat
Daha fazla  
Anakart
H610m
Sıvı soğutma aldım ama RGB ve fan kablolarını nereye takacağımı bilmiyorum, acil yardım gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 17178483316196762429114913638253.jpg
    17178483316196762429114913638253.jpg
    229,9 KB · Görüntüleme: 108
İlk olarak soğutucunun alıtındaki jelatini söktünüz mü? Anakartın tam modeli nedir?

İlk olarak soğutucunun alıtındaki jelatini söktünüz mü? Anakartın tam modeli nedir?

Söktüm anakart H610M.

Jelatin yoktu koruma gibi bir şey vardı altında da termal macun sürülmüştü anlamayıp bozdum yanlışlıkla macunu. Sonra kendim sürdüm.

Son düzenleme:
Su pompasını CPU FAN yazan yere takın, fanları da diğer SYS FAN yazan yerlara yakabilirsiniz sorun olmaz. BIOS'a da bak sıvı soğutma için özel bir ayar, yer var mı diye. Eğer varsa sıvı soğutma modunu ayarla. Yoksa Sıvı soğutmalar çok erken pompa arızası verebiliyor.

Anakartınızda sadece 3 tane fan takma yeri varmış. 2 tane sıvı soğutma fanı, 1 tane de su pompası için takacağınızdan doalyı kasada intake ya da egzoz fan olamyacak. Eski model modexten güç alan fanlar kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Anakartınızda ARGB fan desteği sanırım yok. İllaki RGB istiyorsanız fan kontrolcü ya da düzgün bir anakart almanız gerek.

Su pompasını CPU fan yazan yere takın, fanları da diğer SYS fan yazan yerlara yakabilirsiniz sorun olmaz. BIOS'a da bak sıvı soğutma için özel bir ayar, yer var mı diye. Eğer varsa sıvı soğutma modunu ayarla. Yoksa sıvı soğutmalar çok erken pompa arızası verebiliyor.

Anakartınızda sadece 3 tane fan takma yeri varmış. 2 tane sıvı soğutma fanı, 1 tane de su pompası için takacağınızdan doalyı kasada intake ya da egzoz fan olamyacak. Eski model modexten güç alan fanlar kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Anakartınızda ARGB fan desteği sanırım yok. İllaki RGB istiyorsanız fan kontrolcü ya da düzgün bir anakart almanız gerek.

RGB'sini kullanamıyor muyum yani.

Kullanamıyorsun. İşlemci modeliniz nedir?

Keşke boşu boşuna sıvı soğutma almasaydınız. Ucuz bir kule tipi soğutucu bile yeterli olur bu işlemciye. Hatta stok fan ile bile kulanılabilir. İade et, boşa masraf yapma derim.

Kasanın önündeki fanların RGB'si çalışıyor ama.
Onlar fan kontrolcüsüne bağlı demek ki. Kasanın arka tarafını aç orada dikdörtgen bir hub göreceksin. Girişleri uyuyorsa yeni aldığın ürünün kabloları uyuyorsa oraya bağlayıp deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı