Sıvı soğutma montajı ve kasa sirkülasyonu nasıl olmalı?

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba stemimi düzenliyorum arkadaşlar ve sıra soğutma kısmına geldi.

Yenileme amacıyla kasamı değiştirdim ve yeni düzene geçiş yaptım.
Ek olarak sıvı soğutma sipariş verdim ve yarın geliyor.
Sorun şu ki kasada fanları geldiği montaj şekli ile 4 GaN'da egzoz görevi yapıyor ve havayı dışarıya arıyor fakat içeri hava alan hiçbir şey yok. Eğer yandaki fanları içeri alacak şekilde montajlarsam da fanları arka tarafı geliyor ve hiç hoş gözükmüyor.
Benim de aklıma şu geldi sıvı soğutmayı üst kısma takayım ama fanlarıı havayı içeriye alsın.
Mantıken kasanın içindeki sıcak havayı atması ile dışarıdan hava alması arasındaki ısı aynı olacaktır gibi geldi.

20240710_005725.jpg

Görselde kırmızı oklar dışarı (egzoz) yeşil oklar içeri olacak. Fakat sıvı soğutmalar hep egzoz görevinde takılıyor ben ters yaparsam eğer sorun yaratır mı?

Başka önerisi olan varsa çok sevinirim akıla ihtiyacım var.

Ters yaptığın taktirde radyatörden içeriye sıcak hava üflenecek, bu da sağlıklı olmaz. Egzoz görevinde takmalısın.

Egzoz olarak takmamda problem yok ama bu seferde 7 tane egzoz fan olacak ve içeriye hava alan fan yok nasıl tasarlamışlar anlamış değilim.

Fanları ters çevirince dış pervaneler gözüküyor ve görüntü tamamen bozuluyor.

Araştırdığım kadarı ile, MSI bu fanları ters bıçaklı olarak koymuş kasaya. Yani estetik bozulmadan fanlar içeri üflüyor. Ön üç fanın içeriye hava çekmesi lazım.

Yanlış anlamazsan bunu neye dayanarak söylediğinizi sorabilir miyim acaba. (yanlış anlamayın kaynak vs bilmek için soruyorum)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı