Çözüldü Sıvı soğutma pompa bağlantısı PSU'dan yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Poisonkiller

Hectopat
Anakart
ASUS PRIME B450 MK II
Sıvı soğutmayı CPU fan bağlantısına bağladım ama devir ayarı yapılamıyor bu yüzden bunu direk PSU'ya bağlasam olur mu? 3 pin bağlantı sanırım ve CPU fan soketine ayrı bir 120 mm kaliteli fan takmayı düşünüyorum nasıl olur?

Çözüm
Olabilir hocam. Uygun bir Molex dönüştürücü ile birlikte yapabilirsiniz. Zaten tam devirde dönmesi sıkıntı değil. Dediğiniz gibi CPU FAN girişi boş kalmasın.
Olabilir hocam. Uygun bir Molex dönüştürücü ile birlikte yapabilirsiniz. Zaten tam devirde dönmesi sıkıntı değil. Dediğiniz gibi CPU FAN girişi boş kalmasın.

Çözüm
CPU_FAN'da tam devir ayarı BIOS'tan yapılabilir, fan configuration menüsüne bakmalısınız.

CPU_FAN'da tam devir ayarı BIOS'tan yapılabilir, fan Configuration menüsüne bakmalısınız.

Benim istediğim 25 desibel ses yapıyordu sıvı soğutmanın pompası duyma eşiğinde bunu azaltmak istedim ama yapılamıyor madem olmuyor bari oraya başka fan bağlayımda kasadaki hava akışı artsın.👀

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. CPU FAN girişi boş kalmasın yeterli. Pompa da Molex ile tam devirde çalışır.

Daha önce dediğim gibi CPU FAN girişi boş kalmasın. Sıkıntı yapabiliyor. Pompa tam devirde dönebilir.

Daha önce dediğim gibi CPU FAN girişi boş kalmasın. Sıkıntı yapabiliyor. Pompa tam devirde dönebilir.

Anladım teşekkür ederim. Şu an soğutucuyu montajlıyorum içerisinden ID-Cooling frost X25 macunu çıktı. Elimde fazladan MX4 mevcut. Sizce hangisini kullanmalıyım?

Yeni soğutucu zaten macunu ile geliyor. MX4 de zaten güzel macun.

Yeni soğutucu zaten macunu ile geliyor. MX4 de zaten güzel macun.

Kendi macununu kullanarak kurulumu yaptım hocam. Pompayı anakartımda AiO pump olmadığı için direk Molex'le PSU'ya bağladım. Bunun sıvı soğutmanın ömrü açısından bir sıkıntı olur mu? Sanırım Full devirde çalışacak çünkü hep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı