Hocam fanlar normalde cpu fan kısmına bağlandığında cpu sıcaklığına göre çalışır.
Pompa ile ilgili stabil çalışmasının daha iyi olduğu söylendiği için üstteki şekilde yorumladım ben. Çoğu insan düşük sıcaklıkta düşük RPM, yüksekte yüksek olarak kullanıyor, orası size kalmış. Bana kalırsa 1600 sabitleyin bırakın, yada düşük sıcaklıkla 800 hafif ısınınca 1600-1800 olarak ayarlayın.
Fanlar için yine aynı şekilde sıcaklığa göre ayarlanması iyi olur, sabit olmamalı. Pwm çoklayıcı ile sys1 bağlarsınız, bağlayınca bunlarda kontrol edilebilir olacak zaten. Anakartlar da seçenek oluyor, bu portu CPU sıcaklığı ile entegre edebiliyorsunuz, 35-40-45-50-60, 60 derecede full yükte çalışacak şekilde ayarlarsınız. Kasa fanları huba, hubta sys2.
Sizin anakart bahsettiğim şekilde yapmanıza izin vermiyorsa, sizin dediğiniz gibide olur. Hatta pompa cpu fan girişine, cpu ve kasa fanları huba, hub tek porta. O port fan ayarını da cpu sıcaklıklarına göre yaparsınız, kasa fanları da o sıcaklık ile entegre çalışır. Bu bağlantının tek yaratacağı problem diyelim ki işlemci sıcaklığınızı 60 derecede full yük olarak ayarladınız, oyuna girdiniz ama işlemci 60 derece altı kalıyor, kasa fanları da yavaş çalışmış olur, ekran kartınız için kötü. Bunda da alternatif seçenek full yüke sokacak sıcaklığı aşağı çekmek olur(artık en düşük kaç derecelerde kalıyorsa). Seçeneğiniz çok yani, çalışma mantıklarını kavradıktan sonra. Bence ilk bunu deneyin hatta, diğer alternatiflere sonra bakarsınız.
Umarım çok kafa karıştırmamışımdır