Sıvı soğutma pompasının kablosu ve commander USB nereye takılır?

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, rica etsem sıvı soğutmanın pompasının kablosunu nereye takacağımı söyleyebilir misiniz?

İkinci olarak alttaki bu commander cihazından elimde 2 adet var:

Bu cihazlarda ki USB bağlantılarını anakartta nereye takıyoruz rica etsem açıklayabilir misiniz? 2 commander kullanacağım için 2 USB bağlamam gerekiyorda nereye takılacağını çözemedim acaba şuraya mı takılıyor:

2 tane yan yana aynı gibi duruyorlar buralara takılabilir mi?

Sayın üstadım @Sir Benjamin neredeyse bütün konularımda yardıma siz koştunuz. Rica etsem bu konuyada el atabilir misiniz ?

Son düzenleme:

Olduğu kadar, tabii ki
İkinci fotoğraftaki 3. pin anladığım kadarı ile aıo_pump pinleri. Pompa bağlantısını oraya yapın.
Commander'ın bağlantısını ise anakarttaki USB 2.0 pinlerine yapın. Kullanım klavuzundaki layout üzerinden bulursunuz o pinleri. Diğeri de SATA güç kablosu gördüğüm kadarı ile, onun bağlantısı PSU'ya olacak.

Pompanın kablosunu CPU_FAN'a takabilirsin hocam. Diğer sorun hakkında bilgi sahibi değilim.

Öyle yaparsa pompa devri değişken oluyor bildiğim kadarı ile, aıo_pump pinlerine yapması daha doğru.

Muhteşemsiniz hocam çok sağolun Hocam pompanın ucundaki kablo üç pin ikinci resimde bulunan aio pump 4 pin. Sıkıntı olur mu nasıl takmam gerekiyor en sağına takıp en soldaki 1 pini boş mu bırakacağım ?

Sıkıntı olmaz, o şekilde kullanılır.

Ben teşekkür ederim

Sorun olmaz, o şekilde pompa tam devirde çalışıyor sanırım.
Sıkıntı olmaz, o şekilde kullanılır.

Ben teşekkür ederim
Adamsınız, kralsınız, süpersiniz Çok teşekkür ederim. Yabancı forumlarda da sizin yazdığınız gibi yazıyordu sanırım hocam. Yabancı dilim olmadığı için tam anlayamadım. Farklı bir yere takınca sanırım full control edemiyormuşuz sanırım. Biosda sıkıntı yaşıyormuşuz heralde. Ama bu şekilde de hızını ayarlayamıyor muşuz sanırım. Benim kafa gitti

Ama bu şekilde de hızını ayarlayamıyor muşuz sanırım. Benim kafa gitti
4 pinli girişe 3 pin takıp çalıştırınca dediğim gibi pompa hızı ayarlanmıyor tam devirde çalışıyor. Ama pompanın tam devirde çalışmasını tavsiye ediyorlar.

Siz pompa pinlerine yapın bağlantıyı, tavsiye edilen pompanın tam devirde olmasıdır. Fan bağlantısını bir çoklayıcı vasıtası ile CPU_FAN pinlerine yapın. BIOS'tan da o fanların kontrölünü sağlarsınız.

Sorun olmaz, o şekilde pompa tam devirde çalışıyor sanırım.
Tamamdır üstadlarım 3pinli pompa kablosunu ikinci resimdeki en sağ tarafta ki yere takıyorum ora aio pump anladığım kadarıyla. Usb çoklayıcıya girersek ben error veririm hocam bios üzerinden değilde icue yazılımı üzerinden yapamaz mıyım ? Farkeder mi biosla icue ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…