Sıvı soğutma radyatör sıcaklığı

Fatih un

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
359
Çözümler
1
Merhabalar Ryzen 7 3700X işlemcim ile H115I PRO XT sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Phanteks P600S ön tarafta 3 adet Akasa Viper 14cm fan radyatör üst panelde ve fanlar pull konumunda. Şöyle bir sorum olacak iCUE yazılımında soğutma sıvısı sıcaklığı boşta 33.80 yükte 35 36 derecelerde geziyor. İşlemci boşta 42 43 yükte 60 derece. Pompa Max devirde çalışıyor. İzmir'de yaşıyorum bir miktar sıcak. Sebepleri neler olabilir pompada mı bir sorun var anlayamadım. Radyatör fazla ısınıyor gibi geldi fikirlerinizi bekliyorum.
 
Uzun süredir H150I Pro kullanan biri olarak kendi tecrübelerimi aktarayım size. Her şeyden önce hem fanlar hem de pompayı balanced ayarda kullanıyorum, size de balanced olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Balanced ayarda pompa hep max devirde çalışır fanlar ise radyatör sıvısı sıcaklığına göre çalışır.

Kışın veya bahar aylarında soğutma sıvısı boşta 30 derecelerde geziyor, yükte 33-34 derecelere çıkıyor. Yazın ise inanılmaz sıcaklar yaşıyoruz. Boşta 33-34 derecelerde geziyor. Yükte ise 35-36 civarı geziyor hatta zaman zaman 37 dereceleri bile gördüm. İşlemci sıcaklığı ise kış veya yaz farketmeksizin boşta 38-40 derece yükte ise 60 civarı.

Radyatör fazla ısınmıyor. Havalar inanılmaz sıcak. Evden çalışıyorum Mart ayından beri, üzerime giydiğim t-shirt gün boyu ıpıslak ter yüzünden. Camı açsak dışarıdan sıcak hava geliyor. :)

Sonuç olarak değerlerinizde sorun yok. Benzer bir sistemimiz var. Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Yabancı forumlara bir baktıysanız yaz aylarında 40 derecelere kadar normal kabul edildiğini görebilirsiniz radyatör sıvı sıcaklığının.
 
Anladım çok teşekkür ederim. Tam kasamı fanlarımı değiştirdim havaların ısındığı zamana denk geldi bir sorun mu var merak ettim. Bir sorum olacak sıvı soğutma ile ilgili fanlarım balanced modda çalışıyor. Fakat pompayı balancede aldığımda 2300 RPM'lerde Extreme aldığımda 2600RPM'de çalışıyor. Balanced mod kendisi mi duruma göre pompa devirini yükseltiyor?
 

Geri
Yukarı