Sıvı soğutma takıldıktan sonra sistem kendine reset atıyor

ExactlyReal

Hectopat
Daha fazla  
Dün bilgisayarıma Cooler Master Masterliquid ML240l V2 isimli sıvı soğutucuyu taktım fakat bugün oyun oynarken 2 kere bilgisayar kendisine reset attı.
İlkinde kendini kapattı ve yaklaşık 2-3 dk açılmadı, ikincisinde ise direkt kapanıp tekrar açıldı.
Herhangi bir kapanıyor ekranı falan gözükmedi direkt olarak kapandı yani.
Bilgisayar özelliklerim:

ASUS Dual RTX 2060 EVO OC.
i5 11400.
Crucial 16 GB (2x8GB) Ballistix RAM.
ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze.
ASUS Prime B560M-A
Samsung 500GB EVO M.2 SSD.
ASUS TUF Gaming GT301 kasa.

Şahsi fikrim olarak PSU'nun yetmediğini düşünüyorum çünkü kullandığım kasada zaten 3 tane fan vardı ben sıvı soğutmayı takabilmek için öndeki 2 fanı söküp yerine radyatörü yerleştirdim ve söktüğüm fanları kasanın üstündeki fan yerlerine taktım.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu sisteme 750W gereksiz, 550W rahatlıkla yeter. Soğutucu değistirmeden önce herhangi bir sorun var mıydı? Sıvı soğutucu da çok fazla bir güç istemez sonuçta.

Soğutucu değiştirmeden önce stok soğutucu kullandığım için oyunlarda yarım saat gibi bir süre içerisinde 90 derece oluyordu bu yüzden ben de oyunu kapatıyordum. Bahsettiğim reset olayı 1.30-2 saat gibi bir oynayış süresinde gerçekleşiyor.
Ayrıca ekran kartım 2060 Ti değil normal 2060.

2060TI, yükte 180W; 11400 ise turbo ile yükte 140W, stok hali 65W. Kalanlarla 400W dersek o PSU bu gücü verebilecektir. Hadi veremedi diyelim 750W yine absürt.
Evet. Dediğim psu bu gücü karşılayabilir.
Termal macunda değiştirin. PSU değiştirince probleminiz kalmaz.

Tam emin değilim ama sorun PSU'da olmayabilir. Sonuçta 650 Watt 80+ Gold PSU ile RTX 3080 ve i9 10900K çalıştırdılar. Sorunun kaynağı başka bir şey olabilir. Belki soğutucu olması gerektiği gibi kenetlenmemiştir işlemcinin üstüne veya soğutucunun işlemciye temas eden yerindeki jelatinini sökmeyi unutmuş olabilir arkadaş.

Düzeltme: 650 W 80+ Bronze PSU ile sistemi çalıştırıp kullanmışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…