Sıvı soğutma takıldıktan sonra sistem kendine reset atıyor

ExactlyReal

Hectopat
Daha fazla  
Dün bilgisayarıma Cooler Master Masterliquid ML240l V2 isimli sıvı soğutucuyu taktım fakat bugün oyun oynarken 2 kere bilgisayar kendisine reset attı.
İlkinde kendini kapattı ve yaklaşık 2-3 dk açılmadı, ikincisinde ise direkt kapanıp tekrar açıldı.
Herhangi bir kapanıyor ekranı falan gözükmedi direkt olarak kapandı yani.
Bilgisayar özelliklerim:

ASUS Dual RTX 2060 EVO OC.
i5 11400.
Crucial 16 GB (2x8GB) Ballistix RAM.
ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze.
ASUS Prime B560M-A
Samsung 500GB EVO M.2 SSD.
ASUS TUF Gaming GT301 kasa.

Şahsi fikrim olarak PSU'nun yetmediğini düşünüyorum çünkü kullandığım kasada zaten 3 tane fan vardı ben sıvı soğutmayı takabilmek için öndeki 2 fanı söküp yerine radyatörü yerleştirdim ve söktüğüm fanları kasanın üstündeki fan yerlerine taktım.
Siz ne düşünüyorsunuz?

550W öneriliyorsa sorun PSU'dan değil anlamına mı geliyor.

Sorun güç yetmemesi değil. PSU'da başka bir sorun mevcutsa o ayrı tabii. Hemen "PSU'nun gücü yetmiyor, daha yüksek takalım çözülür" gözü ile bakılmaması açısından. Elinizdeki PSU'da ortalama kalitede bir PSU sonuçta.

Sorun güç yetmemesi değil. PSU'da başka bir sorun mevcutsa o ayrı tabii. Hemen "PSU'nun gücü yetmiyor, daha yüksek takalım çözülür" gözü ile bakılmaması açısından. Elinizdeki PSU'da ortalama kalitede bir PSU sonuçta.

Anladım.
550W kalitesiz bir PSU ise yetmeyebilir.

ASUS TUF Gaming PSU kullanıyorum üstteki arkadaşın dediğine göre orta segment bir PSU sanırım. Kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşlar belki bir yardımı dokunur diye;
Güç kablosunu değiştirdim (eski PSU'nun güç kablosunu kullanıyordum belki ondandır diye.)
XMP özelliğini açtım.
Hızlı başlatma özelliğini kapattım.

Herhangi bir gelişme olursa buraya yazarım.
Arkadaşlar sorun çözülmüş bulunmakta yaptığım şeyler üstte de dediğim gibi:
Güç kablosunu değiştirdim.
XMP özelliğini açtım.
Hızlı başlatma özelliğini kapattım.
2 tane fanın bağlantısını çıkardım.

PSU değişimine gitmeden önce son bir kez deneyeyim dedim işe yaradı.
Yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı