TheCalculator
Megapat
Daha fazla
Merhaba. Sıvı soğutma almadan önce Hyper 212X kullanıyodum tek 12cm fanlı. Sonra 4 fanlı dev gibi bir sıvı soğutma kitine geçtim. Arctic Liquid Freezer 240. Önceden Asseto Corsa oyununda oluyordu ama PC donmuyordu, oyundan atıyordu. Sonra sıvı soğutma takınca iyice donmaya başladı. ET2, Assetto Corsa, GTA V, FurMark, MSI Kombustor gibi uygulamalar açıldıktan 5-10 sn sonra bilgisayar donuyor. PSU'dan kapatıp açınca düzeliyor. Sonra sistemi baştan kurdum olmadı. RAM'leri temizledim olmadı. Termal macun yenilemesi yaptım hem ekran kartına hem işlemciye. Olmadı. Sonra aklıma iki şey geldi. PSU yetersizliği ve GPU'nun arızalı olma ihtimali. Ekran kartını çıkarıp dahili GPU ile test yaptım 6 saat. Bana mısın demedi bilgisayar. 55 derece üstüne de çıkmadı. Sizce nedir bu sorun? Tam 12 defa format attım 3 ay içinde yok olmuyor. Oyunların hepsi orijinal.
Sistem şöyle (aşırı dengesiz bir sistem ama yazın GPU hariç hepsini yenileyeceğim.) :
Sistem şöyle (aşırı dengesiz bir sistem ama yazın GPU hariç hepsini yenileyeceğim.) :
- A8 7650K
- A68HM E33 V2
- Corsair Vengeance 8GB DDR3 4X2 1600Mhz RAM
- Evga GTX980 Classified
- Arctic Liquid Freezer 240 sıvı soğutma kiti
- Kingston 120GB HyperX Fury SSD
- 2TB WD SATA HDD
- LG DVD
- High Power ECO 600W PSU (12v: 40 amper)