Sıvı soğutma vs hava soğutma

burycs

Centipat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
115
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Oyun oynayan birisi olarak hangisi daha iyi internetten bakiyorum testlere mesela Cooler Master Liquid ML240l sıvı soğutucunun bakır sogutmadan farkı yok aynı. Yoksa fark var mi ben mi goremedim?
 
İnternetten bakıyorsun ama kullanılan işlemci ne? Mesela test edilen işlemci Ryzen 5 5600X ise farkını pek anlamazsın. Ama Ryzen 9 3950X gibi işlemcilerde soğutucu farkı belli oluyor.
 
Oyun oynayan birisi olarak hangisi daha iyi internetten bakiyorum testlere mesela Cooler Master Liquid ML240l sıvı soğutucunun bakır sogutmadan farkı yok aynı. Yoksa fark var mi ben mi goremedim?
Hocam Hava soğutmalar gayet kaliteli, kendi düşüncem 1500TL bütçe yoksa hava soğutma alın. Sıvı soğutma biraz da görünüm olarak gösterişli.
 
Öyle iyi hava soğutmaları var ki sıvı soğutmaları geride bırakabiliyor. İkisinin de farklı modelleri için farklı avantajları ve dezavantajları var. Bence giriş ve orta seviye ürünler kullanıldıkça hava soğutma kullanılmalı. Sıvı soğutma üst seviyede düşünülmeli.
 
Şu dönemde tercih edilebilecek hava soğutucular;

Giriş-Orta seviye: SE-224-XT, T6 Ultra, Reeven Hans.
Orta-Üst seviye: SE-234 ARGB, fiyatı uygun ise Fuma 2.
Üst seviye: SE-207 Duo Black, SE-207-XT, NH-D15, Dark Rock PRO 4.

  • NH-D15 ülkemizde aşırı pahalı. O paraya Gaming Gecesi'nde Galahad 360 satılıyor. Alınmaz.
  • Dark Rock PRO 4 de NH-D15 gibi pahalı şu an. 1000 TL'ye falan satılıyor. Onu alacağıma indirim kovalayıp Liquid Freezer II 280 alırım veya 100 TL ekler alırım. Veya 150 TL ekler Galahad 360 alırım Gaming Gecesi'nde.
  • SE-207-XT alabileceğin mevcut piyasadaki en iyi F/P oranına sahip hava soğutma. 240mm sıvı soğutmaların çoğundan daha iyi bir ürün. 750 TL'ye satılıyor.
  • SE-234 ARGB de çoğu 120mm sıvı soğutmaların önünde performans sunuyor.
  • Fuma 2 gereksiz pahalı ama 500 TL'ye düşerse alınır. 700 TL'ye alınacak bir ürün değil. SE-207-XT ezip geçiyor.
  • Giriş orta seviyedeki ürünlerden SE-224-XT ve T6 Ultra, 560 TL'ye satılan Freezer 34 DUO'dan daha iyi. 120mm sıvı soğutmalara yakın gücü var, üstelik bu gücü 120mm sıvı soğutmaların yarısı fiyatına verebiliyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı