Sıvı Soğutmada 6 ayda bir sıvı değişimi şart mı?

Utku Koçak

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Sivas
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (9.Sınıf)
Merhaba arkadaşlar sıvı soğutma sistemleri ile ilgili bir kaç sorum olacak, yardımlarınızı bekliyorum.
  1. Bir sitede 6 ayda bir sıvının buharlaştığı ve değiştirilmesi gerektiği yazıyordu doğru mu?
  2. Zalman Z11 Plus HF1 kasaya CM Nepton 280L takılabilir mi?
  3. Sıvı soğutmanın herhangi bir zorluğu ya da sorunu var mıdır?
  4. Sıvı soğutma anakartta buzlanmalar meydana getiriyor diye duydum, bu doğru mu?
  5. CM Nepton 280L yerine verebileceğiniz ve i7 4790k'yı 5GHz yapabilecek alternatif bir hava soğutma var mıdır?
  6. Sıvı soğutma mı? daha iyidir hava soğutma mı? (fiyat'ı göz önünde bulundurmayın.)
  7. Sıvı soğutmadan gelen fanlar değiştirilebilir mi? (her halde değiştirilir. :D )

1. Hazır sıvı soğutmalarda öyle bir olay yok.
  2. Evet yukarısı iki adet 14 santim fan destekliyorsa takılır.
  3. Sıvı soğutmanın bazen en büyük sorunlarından birisi pompa bozulmasıdır. Bu sorunu garantiye yollayarak çözebilirsiniz.
  4. Hayır doğru değil, nitrojenle soğutmuyoruz.
  5. Diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.
  6. Sıvı soğutma.
  7. Evet değiştirilir.
Not: Sitesinde 12 santim yuvalara monte edilebileceği yazıyor. Fanlar JetFlo 140.

1. Hazır sıvı soğutmalarda öyle bir olay yok.
  2. Evet yukarısı iki adet 14 santim fan destekliyorsa takılır.
  3. Sıvı soğutmanın bazen en büyük sorunlarından birisi pompa bozulmasıdır. Bu sorunu garantiye yollayarak çözebilirsiniz.
  4. Hayır doğru değil, nitrojenle soğutmuyoruz.
  5. Diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.
  6. Sıvı soğutma.
  7. Evet değiştirilir.
Not: Sitesinde 12 santim yuvalara monte edilebileceği yazıyor. Fanlar JetFlo 140.

Çok teşekkür ederim, bütün sorularımı yanıtladınız.

Merhaba arkadaşlar sıvı soğutma sistemleri ile ilgili bir kaç sorum olacak, yardımlarınızı bekliyorum.
  1. Bir sitede 6 ayda bir sıvının buharlaştığı ve değiştirilmesi gerektiği yazıyordu doğru mu?
  2. Zalman Z11 Plus HF1 kasaya CM Nepton 280L takılabilir mi?
  3. Sıvı soğutmanın herhangi bir zorluğu ya da sorunu var mıdır?
  4. Sıvı soğutma anakartta buzlanmalar meydana getiriyor diye duydum, bu doğru mu?
  5. CM Nepton 280L yerine verebileceğiniz ve i7 4790k'yı 5GHz yapabilecek alternatif bir hava soğutma var mıdır?
  6. Sıvı soğutma mı? daha iyidir hava soğutma mı? (fiyat'ı göz önünde bulundurmayın.)
  7. Sıvı soğutmadan gelen fanlar değiştirilebilir mi? (her halde değiştirilir. :D )
1. Böyle bir şey yok.
2. 280L Z11-e sığmıyor.
3. Ömrü 3-5 yıl oluyor genellikle.
4. Hayır.
5. Corsair H110İ GT çıkıyor onu alabilirsin. H110 tavsiye etmem ben. H100İ daha iyi.
6. Sıvı soğutma aslında alınabilir. Hava soğutma da güçlü modeller var.
7. Evet.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı