Sıvı soğutmanın boyu önemli mi?

Yasin Taha

Femtopat
Arkadaşlar ben R5 3600 sahibiyim ancak stok fanı kullanıyorum. Şunu fark ettim ki, uzun süreli kullanımlarda fazla olmasa da ısınıyor. Bende sıvı soğutma almaya karar verdim ancak bildiğiniz üzere sıvı soğutmaların 120 mm, 240 mm, 360 mm olan modelleri var ve buna göre fiyatlar değişiyor. Benim sorum şu; bu boylar önemli mi? Önemli ise ne kadar önemli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet önemli. OC yapacaksanız en düşük 240 mm almanızı öneririm. Fakat OC yapmayacaksanız sıvı soğutmaya ihtiyacınız bile yok, güzel bir kule tipi hava soğutma işinizi görecektir. Bütçenizi ve OC yapıp yapmayacağınızı belirtin.

Daha büyük demek daha fazla hava sirkülasyonu demek. Bu da daha fazla soğutma performansı demek. Ama tek kriter büyük olması değil. Kaliteli malzeme ve işe yarar teknoloji ile donaltılmış ise soğutması sağlam olur. Buyüzden kaliteli parçalar kullanan ve kendini ispatlamış satışı yüksek bilindik markalar tercih etmek üzülme ihtimalini azaltır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı