Sıvı soğutmanın çalıştığı nasıl anlaşılır?

Aritta

Megapat
Merhaba. 2-3 aydır çok düşük yüklerde bile işlemcimin aşırı ısınmasının sorununu yaşıyorum. Sizce sıvı soğutmayla alakalı olabilir mi? Çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim?
Sıvı soğutma: NZXT M22.

Bir de az önce PC açılırken bir dinledim eskiden sıvı sesi duyardım fakat şu anda yok o ses. İki üç kez aç kapa yaptım. BIOS'ta pump RPM gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa kablosunu anakarttan çıkar, degerlerin aynı kalmiyorsa çalışıyor demek. Sivi azalmasi olabilir, hava kalmış olabilir. Pompa çalışırken kasayı ters yatır yani sivinin oraya ulaşmasını sağla. Baska önerim yok, iyi sosyaller.

Kabloyu anakarttan çıkartıp başlatmayı denedim. Daha BIOS'ta 78 derece gösteriyordu ve PC over tempeture deyip açılmıyordu.

Tamam sıvı soğutucu pompası çalışıyor bunu öğrendik. Sorunu başka yerlerde arayabiliriz. Su sesi demiştin. Radyatörün yukarıda mı? Yani sıvı devir daim yapabiliyor mu? İşlemci aşağıda radyatör yukarıda olacak şekilde bir test et. Eğer sorun düzelmiş ise sıvı eksik. Sorun devam ediyor ise thermal macun yenilemelisin. En başta BIOS güncellemesi yap ve bu adımları uygula.

Tamam sıvı soğutucu pompası çalışıyor bunu öğrendik. Sorunu başka yerlerde arayabiliriz. Su sesi demiştin. Radyatörün yukarıda mı? Yani sıvı devir daim yapabiliyor mu? İşlemci aşağıda radyatör yukarıda olacak şekilde bir test et. Eğer sorun düzelmiş ise sıvı eksik. Sorun devam ediyor ise thermal macun yenilemelisin. En başta BIOS güncellemesi yap ve bu adımları uygula.
Macunu daha yeni yeniledim. Radyatör egzoz fanı olarak kasanın arka tarafında duruyor.

Yarın bir de dediklerini deneyip yazayım.

Şimdi denedim fakat radyatörü üst tarafa takamıyorum, sığmıyor.

Bir de kasayı sırtüstü hariç hangi tarafa yatırırsam yatırayım sıcaklık uçuyor ve tekrardan sırtüstü yatırmadan PC açılmıyor ve açılırken donuyor, sırtüstü yatırınca düzeliyor.

Son düzenleme:
Macunu daha yeni yeniledim. Radyatör egzoz fanı olarak kasanın arka tarafında duruyor.

Yarın bir de dediklerini deneyip yazayım.

Şimdi denedim fakat radyatörü üst tarafa takamıyorum, sığmıyor.

Bir de kasayı sırtüstü hariç hangi tarafa yatırırsam yatırayım sıcaklık uçuyor ve tekrardan sırtüstü yatırmadan PC açılmıyor ve açılırken donuyor, sırtüstü yatırınca düzeliyor.

Sıvı eksilmiş gibi görünüyor. Tıpa filan varsa oradan takviye edebilirsin. Bu konular elinden gelmez ise hiç bulaşma sıvı bu sonuçta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı