Sıvı soğutmayı bu şekilde takmak sorun olur mu?

SqueS

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Kasam mid Tower üst tarafa sığmadı vs derken bayağı uğraştım en son ön panele görselde ki gibi taktım. Kimi başlıklara baktım kimisi diyor dışarı üflesin kimisi diyor içeri üflesin vs. benim bu şekilden başka takabileceğim pek bir alternatifim yok sanırım. Bir sorun olur mu? Bağlantıda yanlışlıklık var mı? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20230205_041859.jpg
    IMG_20230205_041859.jpg
    172,2 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20230205_041854.jpg
    IMG_20230205_041854.jpg
    155,4 KB · Görüntüleme: 58
Herhangi bir sorun gözükmüyor sıcaklık değerlerini takip edip buna göre tekrar düzenleme yaparsınız. Radyatör fanlarını ne şekilde montajladınız.

Hocam normal fan gibi radyatörün ön tarafında dışarıdan alıp radyatöre veriyor. Kimi okuduğum yerlerde egzoz görevi görmesi gerekiyor diyor.

Bu da bir bağlantı şekli, sorun olmaz.

Bu şekilde bağlantının avantajı CPU daha düşük sıcaklıklarda çalışır çünkü dışardan serin hava ile soğutulur.

Dezavantajı ise işlemci yükünün arttığı durumlarda radyatörün içinden geçen sıcak hava sisteme geçeceği için diğer bileşenler biraz daha yüksek sıcaklıklara ulaşacaktır. Diğer bileşenlerin sıcaklık seviyelerinde bir anormallik yoksa bu şekilde kullanabilirsiniz.

Bu sistemde size tek önerim CPU fan hızı değerlerini biraz yükseltmeniz. Radyatörün hava akışına engel olması nedeniyle boş fana göre daha az hava girecektir.

Herhangi bir sorun gözükmüyor sıcaklık değerlerini takip edip buna göre tekrar düzenleme yaparsınız. Radyatör fanlarını ne şekilde montajladınız.
Hocam normal fan gibi radyatörün ön tarafında dışardan alıp radyatöre veriyor. Kimi okuduğum yerlerde egzoz görevi görmesi gerekiyor diyor.

Hocam normal fan gibi radyatörün ön tarafında dışarıdan alıp radyatöre veriyor. Kimi okuduğum yerlerde egzoz görevi görmesi gerekiyor diyor.
3 tane egzoz fanınız var bir sorun olmadan serin şekilde çalışır. Hayırlı olsun temiz bir kurulum yapmışsınız.

Bu da bir bağlantı şekli, sorun olmaz.

Bu şekilde bağlantının avantajı CPU daha düşük sıcaklıklarda çalışır çünkü dışarıdan serin hava ile soğutulur.

Dezavantajı ise işlemci yükünün arttığı durumlarda radyatörün içinden geçen sıcak hava sisteme geçeceği için diğer bileşenler biraz daha yüksek sıcaklıklara ulaşacaktır. Diğer bileşenlerin sıcaklık seviyelerinde bir anormallik yoksa bu şekilde kullanabilirsiniz.

Bu sistemde size tek önerim CPU fan hızı değerlerini biraz yükseltmeniz. Radyatörün hava akışına engel olması nedeniyle boş fana göre daha az hava girecektir.

Evet hocam. Cinebench 23 testi yaptım. Bana çok garip geldi 50 dereceyi geçmedi şu anlık diğer bileşenler de bir ısınma görmedim hocam. Sanırım sorun olmaz böyle kullanabilirim.

3 tane egzoz fanınız var bir sorun olmadan serin şekilde çalışır. Hayırlı olsun temiz bir kurulum yapmışsınız.

Teşekkür ederim hocam sağ olun.

Arkadaşlar merhaba. Kasam mid Tower üst tarafa sığmadı vs derken bayağı uğraştım en son ön panele görselde ki gibi taktım. Kimi başlıklara baktım kimisi diyor dışarı üflesin kimisi diyor içeri üflesin vs. benim bu şekilden başka takabileceğim pek bir alternatifim yok sanırım. Bir sorun olur mu? Bağlantıda yanlışlıklık var mı? Şimdiden teşekkürler.
Boşta anakart chipset SSd sıcaklıkları kaç. Ben de önde kullanıyordum. Sonra yukarı aldım. Daha havadar oldu. Boşta SSD sıcaklığı 42'den 35'e düştü.

Boşta anakart chipset SSD sıcaklıkları kaç. Ben de önde kullanıyordum. Sonra yukarı aldım. Daha havadar oldu. Boşta SSD sıcaklığı 42'den 35'e düştü.

Hocam SSD sıcaklığını pek takip edemedim ama bakacağım. SSD üstünde metal kaplı termal macun var. Pek ısınacağını sanmam ama başka takma yolum yok gibi duruyor fanları içeri versem ekran kartına takılıyor. Yukarı taksam RAM'lere çarpıyor maalesef.

Yukarıda siyah bir şey görünüyor. Sökülmüyor mu o?

Cam da mı hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı