Çözüldü Sıvı soğutmayı kasanın önüne takma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ediz500

Kilopat
Daha fazla  
Kasamda 1 üstte 1 önde olmak üzere 2x240mm ve arkada 1x120mm fan bölmesi bulunuyor. Sıvı soğutma donanımla çakıştığı için mecburen öne takmak zorundayım. Hava sürkülasyonunu nasıl sağlarım? Sıvı soğutma haricinde elimde 3 tane de 120mm fan bulunuyor.

Çözüm
Bu durumda radyatörün sıcaklığını içeri üflemiş olmaz mı? Bir de fanları içeri üfleyecek şekilde takmanın sıvı soğutmanın ömrünü kısalttığını okumuştum.

En mantıklısı bu. Eğer yukarıdaki yukarıdaki fanlar havayı içeri verip sıvı soğutma önden dışarı atmaya çalışırsa hava akışı bozulur(ısınan hava yükselir çünkü).Ayrıca ben o fan olayını hiç duymadım sadece radyetörün yönünü doğru koyacaksınız.
Örnek:

Sıvı soğutmayı içeri hava alacak şekilde diğer fanları ise havayı dışarı atacak şekilde ayarlayabilirsin.

Sıvı soğutmayı içeri hava alacak şekilde diğer fanları ise havayı dışarı atacak şekilde ayarlayabilirsin.
Bu durumda radyatörün sıcaklığını içeri üflemiş olmaz mı? Bir de fanları içeri üfleyecek şekilde takmanın sıvı soğutmanın ömrünü kısalttığını okumuştum.

En mantıklısı bu. Eğer yukarıdaki yukarıdaki fanlar havayı içeri verip sıvı soğutma önden dışarı atmaya çalışırsa hava akışı bozulur(ısınan hava yükselir çünkü).Ayrıca ben o fan olayını hiç duymadım sadece radyetörün yönünü doğru koyacaksınız.
Örnek:

Çözüm
Tamamdır, teşekkür ederim.

Ön havayı alır arka ve üst havayı dışarı atar. Bu şekilde monte etmen gerek. Isınan hava yukarı çıkar bu nedenle üst fan bölgesinde sıvı soğutma olması önemlidir. Yoksa da oraya fan konulmalıdır. Yoksa sıvı işini tam yapamaz. Nasıl ki sıvı yeri varken donanım sığmıyor?

Şöyle ki RAM’lerim ile sıvı soğutmanın fanları çakışıyor bu nedenle sıvı soğutma yukarı sığmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…