Sıvı soğutucu alınır mı?

Merhaba, sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. Sesi rahatsız eder mi (su, pompa sesi)? Ayrıca bütçem 2-3K arası, önerebileceğiniz sıvı soğutucular var mı?
Kimi sıvı soğutucu var rakibi yok kimi kule tipi var bırakın 360mm sıvı soğutucuları 420mm high tier sıvı soğutucular ile yarışıyor. Burası biraz sizin bunu ne için alacağınıza bağlı, amacınız görselin güzel olması mı yoksa uzun ömür mü?
Birde işlemcinizi belirtirseniz daha doğru önerilerde bulunabiliriz.

Hocam öncelikle merhaba sıvı soğutucularda pompa sesi vs. belli olmuyor şu anda LE520 kullanıyorum bu sogutucunun fan sesi maksimumda biraz sesli çalışıyor onun dışında bayağı iyi soğutuyor kule tipi almaktansa hem görünüş hem de soğutma için sıvı soğutucu almak daha mantıklı.

Ryzen 5 5500, aslında görüntüsü yüzünden almak istiyorum o yüzdende fazla bütçe ayırmayacağım ama zorunlu değil tabii ki.
Kule tipi almanız bu gibi işlemciler ve bütçeler için daha mantıklı, ama derseniz ki illaki de kasamda güzel dursun sıvı soğutucuda tercih edebilirsiniz.
Önerilerim;

Sıvı soğutucu olarak da:

Hocam öncelikle merhaba sıvı soğutucularda pompa sesi vs. belli olmuyor şu anda LE520 kullanıyorum bu sogutucunun fan sesi maksimumda biraz sesli çalışıyor onun dışında bayağı iyi soğutuyor kule tipi almaktansa hem görünüş hem de soğutma için sıvı soğutucu almak daha mantıklı.

Hocam seninde işlemcin i3 13100F, bu işlemcilere sıvı soğutma gereksiz. Bende de i3 13100F var 700 TL'lik soğutucu 50 60 derece arası çalışıyor, kaç olmasını istiyorsunuz 30 40 falan mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada "Best Overall" kısmında aralarında en f/p ın hava soğutucular olduğunu göreceksin. Peerless Assassin'in en kral sıvı soğutmadan (4'te 1 fiyatına) sadece 10 derece sıcak olduğunu görebilirsin üstelik ses seviyesine göre eşitlenmiş şekilde (sıvı soğutucular yüksek RPMlerde daha sessiz çalışır). Ses senin için önemli değilse fark daha da azalacaktır. Kule tipi soğutucuların daha uzun ömürlü olduğu da bir gerçek.

Tabii ben sadece f/p oranlarını karşılaştırdım iş kişisel zevkte bitiyor. Görüntüsünü seviyorsan sıvı soğutma alabilirsin.

Hocam seninde işlemcin i3 13100F, bu işlemcilere sıvı soğutma gereksiz. Bende de i3 13100F var 700 TL'lik soğutucu 50 60 derece arası çalışıyor, kaç olmasını istiyorsunuz 30 40 falan mı?

Hocam %100 yükte işlemcim 89 90 derecenin altına inmiyordu stock fan ile duşurmeyi denedim termal macun değişimi vs. fakat işe yaramadı kule tipi almak istemedim kule tipi kasada cok buyuk duruyor ve bayağı alan kaplıyor bu yüzden LE520 aldım hem güzel zarif duruyor hem de işlemci boşta olunca 20 30 derecelerde yükte ise maksimum 40 dereceyi görüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı