Sıvı soğutucu pompa sorunu

CaptanAkinci

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2016
Mesajlar
41
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
Herkese merhaba.
Yeni sistem kurdum fakat sorunum şöyle BIOS yeni olduğu için yapamadım herhalde.

MSI B450 Carbon Gaming Pro OC anakart.
Ryzen 7 2700X işlemci.
Xigmatek Scylla 240 sıvı soğutma.

Sorun şu: Hava soğutmada bir sorun yok CPU_FAN takıyorum ama sıvı soğutucuyu PUMP_FAN'A takıyorum. Fanları System fan 3ve4 takıyorum. DC modda 100 RPM ayarlıyorum. Buraya kadar her şey normal. Ama radyatorü kontrol edemiyorum. 0 RPM olarak gösteriyor ama GTA 5 8 saat 45 dakika açık bıraktım 37 derece üstüne çıkmadı bütün ayarları açık bir şekilde. Prime 95 testi yaptığımda 77 dereceleri gördü 1 saat yakın testte lakin daha önce MSI 970 anakart ve FX6100 işlemcimde aynı testi yaptığımda 5 saat boyunca maks. 50 derece minimum 25 derecelerde idi. Acaba sorun nerede yardımcı olursanız sevinirim.

Dip not: (Bu işlemcide veya sistemde ani sıcaklık yükselmeleri oluyor bir de commander Center açınca direkt 60 derecelere çıkıyor normalde 33 derecelerde geziyor )
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    257,4 KB · Görüntüleme: 124
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemci için normal sıcaklıklar. Eğer pompanız çalışmıyor olsaydı 77 derecede sabit kalmazdı sıcaklık.
şimdi öncelik ile şöyle söylemek istiyorum ;

işlemci pompası çalışıyor ben bunu kontrol edemiyorum hangi değerlerde çalıştığını göremiyorum yüzdelik dilimde fakat şöyle söyleyeyim eski anakartımda cpu_fan yeri vardı sadece oraya takıyordum 2 adet fanı systemfan1 systemfan2 ye takıyordum fakat 2 fanın rpm sini kontrol edebiliyordum ve üstelik işlemci pompasının devrinide ayarlayabiliyordum bu yeni anakartta pump_fan takıyorum burada kontrol edemiyorum sıcaklık değerleri çok düzgün ona lafım yok ama kontrol etmek sıkıntı
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı