Çözüldü Sıvı soğutucu üste mi öne mi takılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Karusd

Hectopat
Merhaba Cooler Master Q300l m-ATX kasaya sahibim, fotoğrafta da gözüktügü gibi üstte radiator desteği yok ama RAM'lere çok hafif baskı yapacak şekilde takabiliyorum, arkada 1 egzoz fanı ön tarafta 2 120mm ön alt tarafta da 1 120mm fan var kısacası tüm slotları doldurdum, sizce sıvı soğutucuyu ön tarafa mı takmalıyım yoksa üste mi?

1738752658969.png

Çözüm
Üste takmak en doğrusu, ancak kasanın üst kısmında radyatör desteği yok sanırım ve RAM'lere baskı yapıyorsa da zarar verebilir. Hiç önermesem de sizin durumunuzda öne takmak daha sağlıklı duruyor.
Üste takılması gerekir normalde anca sizin ön tarafa takmanızı öneririm. Böylece soğuk hava içeri girip, sıcak hava üst ve arkadan dışarı atılır; ayrıca üst tarafa takarsanız RAM’lere baskı yapma riski artar.

Eğer şu an sorunsuz çalışıyorsa değiştirmene gerek yok, mevcut düzenleme işini görüyorsa sıcaklıkları ve performansı takip edebilirsin. Ancak RAM'lere artan baskıdan ötürü RAM ve soğutucuda sorunlar meydana gelebilir. Bu riskler seni rahatsız ediyorsa öne geçmek kafanı rahatlatır. (ben olsam öne takardım uzun kullanımda kafam rahat ederdi)

Eğer şu an sorunsuz çalışıyorsa değiştirmene gerek yok, mevcut düzenleme işini görüyorsa sıcaklıkları ve performansı takip edebilirsin. Ancak RAM'lere artan baskıdan ötürü RAM ve soğutucuda sorunlar meydana gelebilir. Bu riskler seni rahatsız ediyorsa öne geçmek kafanı rahatlatır. (ben olsam öne takardım uzun kullanımda kafam rahat ederdi)

Sıkıntısız çalışıyor olabilir ama uzun kullanımda zarar verebilir. Öyle kullanmanızı tavsiye etmem.

Hocam RAM sorunu olmasa üste takmak daha mantıklı olur sıcaklık değerleri açısından değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam üste takılması en doğrusu ancak başka çaren yoksa öne takabilirsin doğru taktığın sürece çok fark olmaz dediğim gibi ben olsam ön tarafa takardım, bu videoyu izlersen eğer aydınlanacaksın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam üste takılması en doğrusu ancak başka çaren yoksa öne takabilirsin doğru taktığın sürece çok fark olmaz dediğim gibi ben olsam ön tarafa takardım, bu videoyu izlersen eğer aydınlanacaksın.

Evet, olması gereken o.

Hocam üstteyken R5 5600X 75 derece görüyor Max oyunlarda iyi mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı