Sıvı soğutucuyu kasanın önüne takmak mantıklı mı?

Katılım
13 Mart 2024
Mesajlar
22
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı:Radeon rx fighter 7800xt

Anakart:Gigabyte b650 eagle ax

M.2 SSD:Kingston KC3000 1 TB

Ram:2X16 Apacer Panther 6400mhz cl32

İşlemci:AMD ryzen 5 7600

Kasa:Gamepower manta 4x Gamepower Fan

Sıvı soğutucu:Deep Cool Le-500 240 mm

Güç kaynağı:XPG PYLON 750W bronz güç kaynağı
Cinsiyet
Erkek
Sistemim.
Radeon 7800XT figther.
AMD 5 Ryzen 7600.
Apacer Panther 16x2 6400 MHz CL32.
Gigabyte B650 eagle AX.
Team Force 1 TB SSD 7000≈/6000≈

Şimdi arkadaşlar kasayı aldım ben kasa ATX kasa 240 mm sıvı soğutucu destekliyordu ama kasa küçük ve anakart montajı yapıldığında 240 mm kasanın üstüne radyotor ile sığmıyor. Yani farkında olmadan soğutma da klasik olan arka ve üst egzoz modelini maalesef yapamıyorum. Bende şu şekil bir çözüm düşündüm sıkıntı olur mu diye foruma yazmak istedim. Cozum: Sıvı soğutmayı öne takarak önden egzoz yapma on fanları üste egzoz yapma arkadan ise kasa içine şöyle sağlam bir ama kalitelisinden fan alıp ekran kartı fanları ile 4 kasa içi 4 egzoz fanı yapmayı düşündüm.
Kasa arkasına almayı düşündüğüm fan ise:

Noctua NF-A12x25​

Kafamdaki düşünce kendimce mantıklı ama yine de akıl akıldan üstündür tavsiyeniz var mı?

Güç kaynağı kasanın altında belirtmeyi unuttum bu şekilde yaparsam güç kaynağına direkt hava üfleyen ekstra fan olmayacak
Sadece ekran karti fanları kısmen oraya bakacak ve güç kaynağını söylemeyi unutmuşum XPG PYLON 750 W BRONZE

Ya da şu soru da bana farklı bir çözüm yolu açar sıvı soğutucunun fanlarını egzoz olarak kullanmak yerine kasa içine doğru taksam arka taraftaki fanı egzoz fanina çevirip 1 fan daha alıp onuda güç kaynağına doğru kasanın en altına yerleştirsem böylece 700 TL kârda (diyer türlü 1 kasa içi fanı olacağı için sağlam bir fan alacaktım şimdi f/p fana yonelirim)kalırım ve önerilen on içeri arka ve üst dışarı formatına uymuş olurum .
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı