Sivil Havacılık Kabin Memurluğu hakkında sorularım

Rustyn

Kilopat
Öncelikle merhaba. Bu konuda sizlere küçük birkaç sorum olacak. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk olarak daha üniversiteye gitmiyorum. Mezuna kaldım. Yani yolum daha uzun :D. Sorularıma başlayayım.

1-) Olur da üniversiteyi kazanırsam ve başarılı bir şekilde bitirirsem, bundan sonra beni hangi süreçler bekliyor olacak? Nasıl iş bulabilirim? Verilen ilanlar genelde yılın hangi zamanlarında oluyor?

2-) şahsi düşüncem olarak Türkiye'nin en iyi firmasının THY olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden onların da kriterleri diğer firmalara göre daha seçici olduğunu düşünüyorum. Şahsım adına çalışmak istediğim firma THY'dir. Bunun için şimdiden ne için çalışmaya başlamam lazım? Nasıl bir yol izlemem lazım?

3-) İngilizce seviyem gayet iyi. Gramer vs. eksiklerim olan şeyler ise kelime bilgisi. Kelime öğrenmeye zaten başladım. Onun dışında Rusçayı öğrenmek istiyorum. Bunun için de çalışmaya yavaştan başlayacağım fakat ağırlık olarak İngilizce çalışacağım. Bir havacılık firmasının dilde dikkat ettiği şeyler nedir? Sadece İngilizceyi iyi derecede bilsek bile yeterli midir yoksa rusçanın da bunda faydası olur mu? ( Rusçayı zevk için öğrenmek istiyorum aslında, çok güzel geliyor kulağa :D )

Sorularım şimdilik bu kadar. Kısacası sizden bu işin püf noktalarını öğrenmek istiyorum ve bu iş seçiminde beni meslektaşlarımın önüne ne geçireceğini. Sonuçta herkesi 1 sene içerisinde işe alamazlar. O yüzden normal olarak en iyileri seçecekler. Ben de kendimi tamamen bu işe yönelik geliştirmek istiyorum. Bir de ailemde bu işi seçmemi istemeyenler var. Bana aile kuramazsın, her zaman işte olursun vs. diyorlar. Fakat ben yine de bu işi istiyorum. Yengem (dayımın karısı) "Air Astana"da görev yapıyor. Çok fazla gelemiyor bu doğru. Fakat sizlerin de bu konuda görüşlerini almak isterim. Özellikle @Jira abimin görüşleri benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler aklımda takılan bir şey olursa güncel olarak sorarım.

1. Üniversite ile kabin memurluğu bölümü mü okumak istiyorsun? Yani olmazsa olmazım bu meslek demiyorsan eğer bence başka bir bölüm okuyup dışardan kabin memurluğu eğitimi alman daha mantıklı. En azından havacılık sektörü olmazsa başka iş imkanları olması açısından. İngilizce'ni sıkı tutman önemli. Okuduğun bölümü bitirdikten sonra CV ile iş başvurusu yapman gerekecek. Mülakatlar ve sağlık muayenelerinde sorun yaşamadığın sürece akıcı bir süreç olur. Yani yılın her dönemi açılabiliyor ilanlar. Belli bir kısıtlaması yok. Ama bir yıl boyunca hiç açılmaya da bilir. Buna da hazırlıklı olman gerekecek.
  2. Doğru, Türkiye'deki en prestijli firma THY'dir. Seçicilik aslında şöyle oluyor; diğer firmalara göre daha fazla başvuru olduğu için iyi olan bazı kişileri de eleyip en iyi olanları alıyorlar. Şu an daha bu bölümü okumayıp ve lisans sahibi olmadığın için yapabileceğin en iyi şey İngilizce çalışmak. Bir yandan da ilk yardım mesela çalışabilirsin. Çok soru sorulur bununla ilgili.
  3. Grammer'den ziyade akıcı konuşabilmene bakarlar. Yani su isteyen bir yolcuya hangi present tense ile mi cevap verdiğine değil daha çok doğru ve akıcı konuşabiliyor musun diye bakarlar. İngilizce bir kere kesinlikle iyi olacak ama yanına Almanca, Rusça, Fransızca gibi ikinci bir dil eklersen bir adım öne çıkarsın. Dil her zaman kazandırır.
Bunların dışında fiziğin, güleryüzün, kişisel bakımın gibi faktörleri de salmaman gerek. Çünkü çoğunlukla dış görünüş belirleyici etken oluyor.

1. Üniversite ile kabin memurluğu bölümü mü okumak istiyorsun? Yani olmazsa olmazım bu meslek demiyorsan eğer bence başka bir bölüm okuyup dışardan kabin memurluğu eğitimi alman daha mantıklı. En azından havacılık sektörü olmazsa başka iş imkanları olması açısından. İngilizce'ni sıkı tutman önemli. Okuduğun bölümü bitirdikten sonra CV ile iş başvurusu yapman gerekecek. Mülakatlar ve sağlık muayenelerinde sorun yaşamadığın sürece akıcı bir süreç olur. Yani yılın her dönemi açılabiliyor ilanlar. Belli bir kısıtlaması yok. Ama bir yıl boyunca hiç açılmaya da bilir. Buna da hazırlıklı olman gerekecek.
  2. Doğru, Türkiye'deki en prestijli firma THY'dir. Seçicilik aslında şöyle oluyor; diğer firmalara göre daha fazla başvuru olduğu için iyi olan bazı kişileri de eleyip en iyi olanları alıyorlar. Şu an daha bu bölümü okumayıp ve lisans sahibi olmadığın için yapabileceğin en iyi şey İngilizce çalışmak. Bir yandan da ilk yardım mesela çalışabilirsin. Çok soru sorulur bununla ilgili.
  3. Grammer'den ziyade akıcı konuşabilmene bakarlar. Yani su isteyen bir yolcuya hangi present tense ile mi cevap verdiğine değil daha çok doğru ve akıcı konuşabiliyor musun diye bakarlar. İngilizce bir kere kesinlikle iyi olacak ama yanına Almanca, Rusça, Fransızca gibi ikinci bir dil eklersen bir adım öne çıkarsın. Dil her zaman kazandırır.
Bunların dışında fiziğin, güleryüzün, kişisel bakımın gibi faktörleri de salmaman gerek. Çünkü çoğunlukla dış görünüş belirleyici etken oluyor.

Yani okumak istediğim bölüm bu. Olmazsa olmazım değil de başka hangi mesleklere yönelebilirim bilmiyorum. Kafamdaki ve sevdiğim meslek bu olduğu için onun Üniversitesini okumak istiyorum.
Bunun dışında fiziksel olarak şu ana kadar bir sıkıntım yok. Boy 1.74'tü en son ölçüm yaptığımda. Sıkıntı olarak gösterebileceğim tek şey sol gözümün bozuk olması. Sol gözüm 1.25 miyop. Onun haricinde hiçbir hastalığım vs. yok. THY haricinde de çalışabileceğim firma yani mesela Pegasus'ta çalışmaya başladım daha sonra THY'ye başvurabilir miyim?

Pegasus'tan Sunexpress'e oradan THY'ye oradan Corendon'a tabii ki geçebilirsin. İş teklifi olduğu sürece bir kısıtlaması yok. O göz rahatsızlığı sorun yaratmaz sana. Her şey mülakatlarda göstereceğin performansa bağlı bundan sonrasında da. Dil olayını unutma yeter. Şu anda yapabileceğin tek şey fiziğine, dış görünüşüne, genel kültürüne ve dil bilgini sıkı tutmana kalıyor.

Pegasus'tan Sunexpress'e oradan THY'ye oradan Corendon'a tabii ki geçebilirsin. İş teklifi olduğu sürece bir kısıtlaması yok. O göz rahatsızlığı sorun yaratmaz sana. Her şey mülakatlarda göstereceğin performansa bağlı bundan sonrasında da. Dil olayını unutma yeter. Şu anda yapabileceğin tek şey fiziğine, dış görünüşüne, genel kültürüne ve dil bilgini sıkı tutmana kalıyor.

Peki dediğiniz dışarıdan Kabin Memurluğu eğitimi almak nasıl oluyor? Mesela başka bir bölüm okuyorum, aynı zamanda nasıl o eğitimi alabilirim? Üniversitede Kabin Memuru mezunu olmasam bile işe alırlar mı?

Peki dediğiniz dışarıdan Kabin Memurluğu eğitimi almak nasıl oluyor? Mesela başka bir bölüm okuyorum, aynı zamanda nasıl o eğitimi alabilirim? Üniversitede Kabin Memuru mezunu olmasam bile işe alırlar mı?
Uçuş okullarının bazılarında kabin memuru eğitimi de verilir. Ayrıca senin zaten bu eğitimi almış olmanı şart koşmazlar pilotluktaki gibi. Yani iki yıllık mezunu ve dil yeterliliği olursan hiçbir eğitim almadan da firmalara başvurabilirsin. Sana o firma eğitim verir ve kabin memuru olmanı sağlayabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00