- Makaleler
- 18
Benim vücudumda 9 farklı bölgede 60-70 kadar dikiş var, hepsi de görünür durumda. Ameliyattan hemen sonra fizyoterapist eğer germe üzerine lokal parmak masajı yapıp bölgeye yara kapatıcı merhemlerle bezerse bir miktar iyileşme gözlersin ancak yine de kesi bölgesine vücut tarafından gönderilen kapatıcı malzeme oradaki yapıyı kalıcı olarak değiştiriyor. Yüzündeki az çok böyle bir şey. Esas mevzu ne kadar erkenden tedaviye başladığınla alakalı.Mesela bazı ameliyat izlerinin bazı tedavilerle görünümü azaltilabiliniyor, belki o tarz birşey olabilir diye düşünmüştüm. Sonuç olarak ameliyat izide mekanik bir hasar
İlla bir şeyler denemek istiyorsan Contratubex merhemi düzenli olarak yüzüne masaj yaparak kullanabilirsin. Bir şeye yumruk attığımdan dolayı elim parçalanmıştı, dikişler alındıktan sonra bu kremi düzenli kullandım ve dikiş izlerinin o kırmızılığını götürmüştü, şimdi elimdeki yaraya sadece dikkatli bakınca anlaşılıyor.
Yara ne kadar taze ise bu krem de o kadar çok işe yarıyor. Senin yaran taze olmadığına göre etkisi de zayıf olacaktır ancak yine de olumlu yönde ilerleme görebileceğine inanıyorum.