Sivilceler nasıl giderilir?

Karaciğeri ele verdiren bir ilacı yazarken keşke ne tür yan etkileri olduğunu yazsaydınız. Dudak kuruma kesin olarak karşınıza çıkan bir yan etki. İlacı kullanmadan önce ve kullanırken karaciğer testleri yaptırmak şart. Normal dozun çok fazla katında A vitamini vardı galiba bu ilaçlarda. Eğer 18 yaşından küçüksen hiç kullanmana gerek yok. Bıraktığın zaman tekrar çıkacak ergenlikten dolayı. Bu ilaç hormon açısından normal olan ama sivilceleri diğer yöntemlerle geçmeyen insanlar için. Sivilceyi vücut yok edemiyor ve verilen ilaçlar etkili olmadığı durumda kullanılıyor. Sivilce tekrar çıkabilir yani. Ama 22 yaşını geçmiş normal bir insanda sivilce oluşsa bile geçer diyetle. İşte o geçmeyen yıllarca duran sivilceli insanlar için var bu ilaç. Normal insanın kullanmasına gerek yok. Benim sırtımda sivilceler oluşmuştu. Yukarıda arkadaş söyledi Acnemix ile geçmişti. Acnemix kullanmasa idim 3 aya geçerdi, kullandım 3 günde geçti. Alıntıladığım yazıda adı geçen ilaç kırmızı reçeteli ağır yan etkileri olan adam öldürebilecek bir ilaç. 22 yaşından büyük ve en az 1 yıldır geçmeyen sivilceleriniz varsa kullanılabilir. Ondan daha zararsız olarakta sivilce yaktırma yöntemini tercih edin.
Ben kendimi bildim bileli yüzümde sivilce vardı. Eğer ergenlik sivilcesi gibi sonra geçecek olan sivilce türü olsaydı geçerdi. Diyet, yağsız yiyecek felan gibi işlere çok giriştim. Sonucu burada aldım şuan ilacı kullanalı 8 ay geçti ve hala sivilce gibi bir derdim olmadı. Evet karaciğeri kurutan ve baya bir insanı mahveden bir ilaç fakat kullanımı bıraktıkdan sonra vücut kendini düzene sokuyor ki ben sonra sağlıklı beslenme, spor gibi faaliyetlerle bu süreci hızlandırdım. Bana ilacı 3 ay içinde bıraktıran durum ise başka bir sebepten yaptığım testte aşırı şekilde karaciğerimde sıkıntı gözükmesiydi.

Ben kendimi bildim bileli yüzümde sivilce vardı. Eğer ergenlik sivilcesi gibi sonra geçecek olan sivilce türü olsaydı geçerdi. Diyet, yağsız yiyecek felan gibi işlere çok giriştim. Sonucu burada aldım şuan ilacı kullanalı 8 ay geçti ve hala sivilce gibi bir derdim olmadı. Evet karaciğeri kurutan ve baya bir insanı mahveden bir ilaç fakat kullanımı bıraktıkdan sonra vücut kendini düzene sokuyor ki ben sonra sağlıklı beslenme, spor gibi faaliyetlerle bu süreci hızlandırdım. Bana ilacı 3 ay içinde bıraktıran durum ise başka bir sebepten yaptığım testte aşırı şekilde karaciğerimde sıkıntı gözükmesiydi.
Sizin kullanımınız doğru ancak arkadaşa yanlış şekilde anlatmışsınız. Sizin yorumunu okuyan insanın bunu kullanmak isteyeceğini garanti ederim. Sivilcesi olmayan genç kızlar yüzlerini pürüzsüz yapmak içinde kısa süreli olarak kullanıyor bu ilacı. Toplumda çok yanlış bir şekilde çok yaygın yani. Aşağıdaki ilk yorumunuza göre yazdım ben. Bu yorumunuzda "Bel ağrısı, dudakta kuruma gibi" demişsiniz. Bu "gibi"nin içinde karaciğerinizi elinize alabilirsiniz gibi bir uyarı yok. Daha önce bu ilaçtan dolayı intihar edenler olmuş o derece psikolojiyi etkiliyor. Bu kadar basit şekilde tavsiye edilebilecek ilaç değil. Size de tavsiyem yaktırma, dondurma gibi daha pahalı ama zararsız yöntemler var. Karaciğeriniz şuan sorunsuz olsa bile travma yaşattınız organınıza. Kullanılan basit ilaçlar ileride böbrek sıkıntılarına yol açıyorken, siz karaciğerden neden sıkıntı yaşamayasınız?
Tek çözüm: Aknetrent - Roaccutane yıllardır burnumdaki sivilcelere hiç bir şey yapamadım. Gittim merhem üstüne merhem sürdüm eczanelerden kremler aldım. Tonlarca para verdim hiçbir şey yapmadı. Benim sana tavsiyem hap tedavisidir. 3 ay kullanma ile kurtuldum daha devam ettiremedim. İlacın yan etkileri mevcut: Bel ağrısı, dudakta kuruma gibi. Diyeceğim tek şey gülü seven dikenine katlanır.

Son yorumunuz gayet güzel bu arada. Daha açıklayıcı ve ağır riskleri belirtmişsiniz. Buna kimse bir şey diyemez.

Sizin kullanımınız doğru ancak arkadaşa yanlış şekilde anlatmışsınız. Sizin yorumunu okuyan insanın bunu kullanmak isteyeceğini garanti ederim. Sivilcesi olmayan genç kızlar yüzlerini pürüzsüz yapmak içinde kısa süreli olarak kullanıyor bu ilacı. Toplumda çok yanlış bir şekilde çok yaygın yani. Aşağıdaki ilk yorumunuza göre yazdım ben. Bu yorumunuzda "Bel ağrısı, dudakta kuruma gibi" demişsiniz. Bu "gibi"nin içinde karaciğerinizi elinize alabilirsiniz gibi bir uyarı yok. Daha önce bu ilaçtan dolayı intihar edenler olmuş o derece psikolojiyi etkiliyor. Bu kadar basit şekilde tavsiye edilebilecek ilaç değil. Size de tavsiyem yaktırma, dondurma gibi daha pahalı ama zararsız yöntemler var. Karaciğeriniz şuan sorunsuz olsa bile travma yaşattınız organınıza. Kullanılan basit ilaçlar ileride böbrek sıkıntılarına yol açıyorken, siz karaciğerden neden sıkıntı yaşamayasınız?

Son yorumunuz gayet güzel bu arada. Daha açıklayıcı ve ağır riskleri belirtmişsiniz. Buna kimse bir şey diyemez.
Daha da önceden dediğim gibi doğurganlık özelliğini yitirende oldu. Ben süsleyip püslemek istemedim.

Olabilir fakat herkesde bir değil geçen kızın doğurganlık özelliği gitmişti.

Zoretanin ve Roaccutane tek çare farklı ilaç adı verenlere kanmamalısın. Kan tahlili ve kırmızı reçete ile satılıyordu bu ilaçlar. Çok riskli değil ama kullanmadan önce imza attırıyorlar. Ben Zoretanin kullandım 6 ay sonra hiçbir şey kalmadı.
Sivilce için kullanılan ilaçların yan etkileri çok tehlikeli ve riski yüksek diye biliyorum.

@FurkanSSO Tabikide yan etkileri yüksek bir ilaç, ama yetişkin bir birey, kendi bilişini yönetmekte kendine güveniyorsa bu ilacı kullanabilir neden kullanmasın? Kullanmaması için bir sebep var mı bu yönde? Birçok ilacın yan etkisi var, bu iki ilaçta yan etkiler daha fazla en belirgin iki yan etkisi dudak kuruluğu ve yazın kullandığında ciltte oluşan tahriş (kızarma, soyulma vs.). Yani demek istediğim şu, sırf yan etkileri fazla diye ilaç kullanmama düşüncesinden ziyade birey ilaç kullanırken önce kendine güvenmeli, ben bu ilacı "dikkat ederek" kullanabilirim, her ay düzenli kontrollerine giderim, eğer kontrollerde olumsuz bir şey çıkarsa tedaviyi bırakabilirim" diyebilmeli. İşte ben tam bu şekilde diyerek yaklaşık 5 ay, her ay düzenli bir şekilde doktor kontrolü ile ilacı kullandım, önerilere dikkat ettim. İlacın sonunda ölüm yok merak etmeyin, ama bizim milletimiz nedense böyle bir algı oluşturuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı