Çözüldü Siyah ekran WattMan hatası olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bybrt28

Centipat
Daha fazla  
RAM
Ram 3200mhz ancak anakart 2400 desteklediği için 2400 de çalışıyor olması lazım
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
Amd Rx580
Anakart
H110
İşlemci
i5 6500 3.20ghz
Kimileri WattMan hatası diyor ancak tam farkına varamadım ana problem genellikle oyun oynarken bir anda ekran kararıyor ve output sesini alıyorum ekranda sinyal yok yazısı çıkarıyor mecburen bilgisayarı Power tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Bilgisayarı açtığımda ise nadiren ekran kartı sürücüleri bozulmuş veya silinmiş gibi oluyor yani ekrana sağ tıkladığımda AMD Software'i göstermiyor ve aktif aygıtlarda ekran kartı gözükmüyor. Ancak bu siyah ekran sırasında fanlar hala çalışmaya devam ediyor. Sürücü silindiyse ve tekrar yüklersem böyle bir şeyle de karşılaşıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-07-22 135946.png

Çözüm
BIOS sürümün nedir? Windows en güncel halde mi kontrol edin. DDU ile AMD silip en güncel sürümü yükleyin. Isı değerlerini gönderin oyun içi.
OCCT ile ayrı ayrı 40 dakika 3D ve VRAM testleri yapıp sonuçları atın.

Haftalardır dönüş neden yapmıyorsunuz konulara ?
Bu sıralar evde çok olmadım gerek aile işleri gerek şehir dışına çıkmamdan dolayı oyüzden evden bilgisiyarımdan verebildiğimce cevap verdim. Ayrıca hata bugün yine tekrarladı Fm24 oynuyordum hatayla karşılaştım ama bu sefer bilgisiyarı bir elledim ve aşırı sınma yoktu hatta gayet iyi derecelerdeydi baştan bilgisiyarı açtığımda ise driver yine bozulmuştu.Düzeltme ayrıca bu bildirimi fark ettim beklenmedik bir sistem arızası nedeniyle varsayılan optimizasyon ayarı geri yüklendi
1755108440425.png

Son düzenleme:
Normal görünüyor. OCCT vb. testlerinde sorunsuz geçse de %100 sorunsuz anlamına gelmiyor. Bu ve benzeri çok durum ile karşılaştım. Mümkünse NVIDIA karta geçin bu rada.

Sorun sistemsel mi değil mi anlayamadım yani FM gibi ekran kartını az kullanan bir oyunda bile karşılaştığım bir sorun şu anlık baktığım kadarıyla çözümü yok ancak benzer sorunlar yaşanmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı