Siyah ve mavi ekran hataları

• Konuyu başlatan Rend5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 879
Mavi ekran açılışta veriyor ve Windows ortamına girilmiyor mu? USB format diski ile onarım yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki gibi USB belleğime kurayımm mı?

Kurtarma medyası oluşturmak sonraki mesele. Windows açılıyorsa önce mavi ekranı veren sebep bulunmalı. DMP dosyasına ulaşmalıyız.

CCleaner tarzı program kurulu ise silebilir. Windows klasörü içinde MEMORY.DMP dosyası yoksa ayarlardan kapalı olabilir.

Bilgisayara sağ tıklayın/Özellikleri tıklayın/Sağda gelişmiş sistem ayarlarını tıklayın.
Açılan küçük pencerede aşağıda başlangıç ve kurtarma yazan yerin sağındaki ayarlara tıklayın.

Oradaki küçük karelerin içi resimdeki gibi olsun.
Bunu yaptım. Şimdi ne yapacağım?

Windows klasörü içinde dmp dosyası arayacağız. MEMORY.DMP olabilir, dmp klasörleri içinde bir dosya veya minidump isimli bir klasör. Eğer bir dosya bulamazsak resimde gösterdiğim yerde otomatik bellek dökümü yazan yeri tam bellek dökümü ile değiştirin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Windows klasörü içinde o dosyayı arayacağız.

Windows klasörü içinde dmp dosyası arayacağız. MEMORY.DMP olabilir, dmp klasörleri içinde bir dosya veya minidump isimli bir klasör. Eğer bir dosya bulamazsak resimde gösterdiğim yerde otomatik bellek dökümü yazan yeri tam bellek dökümü ile değiştirin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Windows klasörü içinde o dosyayı arayacağız.
WinDbg Preview programı ile oluyormu? biraz araştırdım karşıma hep bu çıktı.

O araç çökme raporunu yani benim bahsettiğim dosyayı açar ve analiz eder. Biz ortada döküm yokken nasıl kullanacağız o aracı?

O araç çökme raporunu yani benim bahsettiğim dosyayı açar ve analiz eder. Biz ortada döküm yokken nasıl kullanacağız o aracı?
1698775166683.png
Windows klasörüne DMP yazıp arattığımda 144 tane sonuç çıkıyor. Hangisi olduğunu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı