Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okunur mu?

SCARLEX

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
10
İyi geceler sevgili forum üyeleri. Çok uzatmadan lafa girmek istiyorum.
Gelecek sene tekrardan sınava gireceğim. Kafamda şu anda diplomat olmak var, biliyorum basit bir şey değil ve torpilim yok. Zaten en çok da bu yönden eleştiri alıyorum. Kafamda da Marmara Üniversitesi var. Yanıt vermek isteyen arkadaşlar üniversite tavsiyeleri de verebilir.
Haliyle her Türk genci gibi benim de kafamı gelecek kurcalıyor. Üniversite okurken hem eğlenebilmek hem de güzel bir geleceğin temellerini atmak istiyorum.
Eşit ağırlık öğrencisi olan, ortalama 84 TYT 55 AYT yapan biri için siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumak mantıklı mı? Başka bir bölüm oku diyor musunuz? Hayalim aktif siyasette yer almak ancak gençliğimi de böyle heba etmek istemiyorum. Kariyerimin belli başlı bir bölümünü yurt dışında bir bölümünü ülkemde devam ettirmeyi düşünüyorum. Gereksiz detaylarda bulunup kafanızı ütülediysem özür dilerim. Ancak gerçekten bu konu kafamı çok kurcalıyor. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Türkiye'de siyaset bunu bir düşünün ne kadar pislik ve kötü bir yer olduğunu tartarak bu işe girin burası Avrupa kültüründe bir ülke değil, ama ben bu konuda çok bilgili değilim sadece tüm hayatınızı belirleyecek olan işinizi gerçekten iyi bir tartıdan geçirmenizi tavsiye etmek dışında bir şey diyemem.
 
Siyaset için net yapmaktan, okul okumaktan ziyade o kıvraklık (fırıldaklık da denebilir) küçük yaşlardan itibaren gelmesi gerekiyor. Bizim lisede vardı böyle bir tanesi. Okul başkanlığı seçimi gelince diğer adaylar çıkıp 2-3 cümle alışık olduğumuz vaatleri sıralarken bu çıkar 8-10 sayfalık uyduruk, kafa yoran bir konuşma yapardı ve ister hocalar olsun ister öğrenciler olsun, resmen herkese yaranmak için kırk takla atar, her tarafa enerji saçardı. Ama bu fırıldak yapısı bana daima itici gelmişti ve haksız da değildim. Liseden sonra o ilçedeki hükümet partisinin gençlik kollarına girdi. Ardından muhtemelen göstermelik diye okudğu Antalya üniversitesine gitti, hatırlıyorum Facebook'a fotoğraflar atıyordu, sanki rektöre resmi ziyarette bulunan bir devlet görevlisi gibi makam odasından fotoğraflar paylaşıyordu :) Şimdi yıllar sonra profiline bakayım dedim, resmi olarak bir cacık olamadı Büyükşehir Belediyesi vs yazıyor profilinde. Adam onca girişkenliğe rağmen 10 yıldır gençlik kolları cart curttan öteye gidemedi. Yani bu işler için çok büyük enerjiler harcayıp bitmek bilmeden o savunduğun saf için mücadele edeceksin, yine de yıllarca debelenip 1 adım ileri gidemeyebilirsin. Bana kalırsa arkan sağlam olmadığı müddetçe siyaset işlerine girmemek.
 
Değerli arkadaşlar, yanıtlarınız için teşekkür ederim. Peki başka hangi bölümleri önerebilirsiniz? Üniversite olarak mümkünse biraz gelişmiş şehirler olsun istiyorum. Veya hala diplomat olmak için çabalayıp asıl hayalimdeki iş için uğraşmalı mıyım?
 
Bu işi yaparken can güvenliğinde tehlikede malum türkiyedeyiz. Her istediğini yapan arka odalarda sizi batırmaya hatta hapse attırmaya çalışanlarda olacaktır. Kısaca Siyaset köpek balıklarıyla dolu bir havuzda yüzmek gibidir...
 
işsiz kalınmak istenmiyorsa eşit ağırlıtka okunabilecek yegane bölüm yönetim bilişim sistemleridir. yurt dışında great, legendary gibi tanımlamalara sahiptir ceo cto vb. birçok insan ya MIS mezunudur ya da masteri MIS alanında yapmıştır.
 
Siyaset bilimi uluslararası ilişkiler değil de, siyaset bilimi ve kamuyönetimi okuman sana mezuniyet sonrası daha avantaj verecektir. En azından KPSS konularında yardımcı olur.
 

Geri
Yukarı