Siyaset ve dini içerikli konular, mesajlar tamamen yasaklanırsa nasıl olur?

Yasaklanmalı mı?

  • Evet.

    Oy: 70 44,3%
  • Hayır.

    Oy: 56 35,4%
  • Sadece siyaset yasaklansın/kısıtlansın.

    Oy: 11 7,0%
  • Sadece din yasaklansın/kısıtlansın.

    Oy: 21 13,3%

  • Oy verenlerin toplamı
    158
  • Anket kapandı .
Düşünce belirtirken "saçma ve gereksiz" gibi sözcükler kullanılmaz. İnanmıyorum yahut tutmuyorum diyebilir. O zaman ben de diyeyim oruç tutmamak gereksizlik desem siz de dahil bana tepki gösterirsiniz. Kimse kimsenin inancına ve ibadetine karışma ve hakaret etme hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü saygı çerçevesi adı altında dile getirilmeli. Yoksa tartışma çıkıyor. Ben kimseye gereksiz, saçma deme hakkım yok. Dikkat edilmeli bu konulara. Teşekkürler.
Bu sözcükler hakaret Kişisel ağır düzeyde hakaret olmadığı sürecekapsamına girmez. Herkes düşüncesini özgürce açıklaya bilme özgürlüğüne sahiptir.
 
Bu sözcükler hakaret Kişisel ağır düzeyde hakaret olmadığı sürecekapsamına girmez. Herkes düşüncesini özgürce açıklaya bilme özgürlüğüne sahiptir.
Ben demedim ki kimse düşüncelerini dile getirmesin. Böyle bir şey deme hakkına sahip değilim. Herkes istediğine inanır yahut inanmaz. Karışmam kesinlikle lakin saçma ve gereksiz demek saygısızlığa giriyor. Bu yanlış tutum. Birey düşüncelerini dile getirirken dine yahut kişiye hakaret edemez. Bu bir hakarete giriyor. Azlık-çokluk durumu söz konusu değil. Bu da büyük tartışmalara yol açıyor. Küfür atınca da mı düşüncesini dile getiriyor? Küfür atabilir düşünce özgürlüğü diyemeyiz. Herkesin dini aynı olacak diye bir şey yok. Ortak nokta "saygı" olmalıdır. Ben aynısını yapsam siz bana neler neler yazarsınız. Eminim. Teşekkürler...
 

Geri
Yukarı