Siyasi Partilerin Seçim Vaadi ile Yardım Dağıtması

Halka seçim amaçlı ürün veya maddi yardım yapmasını doğru buluyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
35
Öncelikle konuyu belirli bir siyasi parti üzerine değil geneli için soruyorum. Konuyu partizanlığa çevirenler olduğunda gerekli yaptırım uygulanacaktır. Konu amacını tamamlandığında da kapatılacaktır.

Siyasi partilerin özellikle seçim zamanı maddi yardım, eşya, giyecek, yiyecek, yakacak dağıtmasını ne kadar doğru buluyorsunuz?

Bu siyasi partiler devlet yani bizler üzerinden aldığı maddi desteği bu şekilde kullanmaları ne kadar etik? Belki sen ben bundan etkilenmez ama genel olarak birisinden bedelsiz bir şey aldığınızda üzerinizde bir borçluluk duygusu olur. Karşılığını da vermek istersiniz bilinçsizce. Sen ben yapmayız ama genele vurduğumuzda bu olayın etkisi olacağını düşünüyorum.

Bir arkadaşımın kapısının önüne bu çay (tarihi yeni) ve poşet konuldu. Poşet ise geçen seçimlerden kaldı muhtemelen. Size göre doğru bir yaptırım mı?

374284

Ben herkese verilmesini doğru bulmuyorum. Bu yardımları seçim olacakken değil de maddi durumu
kötü olan insanlara hep verseler daha iyi olur diye düşünüyorum.

İkdidar partisi çay makarna veriyor.
Ana muhalefet partisi de patates ve soğan veriyor.
Bunları seçim zamanı dağıtıcaklarına ihtiyacı olanlara herzaman verseler bence daha iyi olur.

Ek olarak ben kimsenin bir iki paket markanayla veya soğanla, patatesle oyunu bunları verenlere atacağını düşünmüyorum.

Herkes özgür iradesiyle istediği partiyi destekler. Kimse kimsenin kararına saygısızlık yapamaz, seviyesizlik yapamaz. Karşı partiyi destekliyor diye hakaret eden insanlara insan muamelesi bile yapılmaz. Siyasiler geçicidir ama halk kalıcı, kimseyi boş yere kırmaya dökmeye gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi kötü ülkeyi yönettiler ona lafım yok ama artık şu düşünce yapısını değiştirmeleri lazım karşılarında salak yok neymiş efendim seçimden sonra enflasyon düşecekmiş sonuç değişmeyecek zaten basta olanlar yine koltuklarında olacaklar sen yönetim biçimini değiştir sonra enflasyon falan filan diye atıp tutarsın.

Kesinlikle doğru bulmuyorum. Adamlar seni sadece 1 ay boyunca takıyorlar geri kalan bütün günler o verdiklerinin kat kat kat fazlasını alıyorlar.

Bizim halkımız sürünmek istiyor. Yapacak bir şey yok.

Bu siyasi partiler devlet yani bizler üzerinden aldığı maddi desteği bu şekilde kullanmaları ne kadar etik?
Ben doğru ve etik bulmuyorum. Fakat karşındaki vatandaş senin çayına kanacak kapasitede biri ise böyle yapacaksın. Röportaj videolarını izliyorum iktidar bize kömür veriyor ve yardım ediyor diye ona oy veriyorum diyor. Bunun oy olarak geri dönüşü ciddi derecede fazla. Adam aslında birazcık düşünse bunlar olmayacak. Sen neden bir çaya veya bir kömüre muhtaçsın? Neden bu hale geldim diye düşünmek yok. Halk bunu istiyor adamlar bunu veriyor. Adamlar işi çözmüş. Bütün sene halkı ağlat, seçimlere son bir ay kala ya sen kralsın senin sayende geldim al bak bu da çayın veya kömürün deyip kapıyorlar oyları. Sonra yine halka vergiler ile geçiriyorlar.

Diğer yandan sadece çay değil bir yerde çalışmak istersen de maalesef birilerin eline düşüyorsun. Geçenlerde haberde gördüm bir bakan veya bir belediye başkanı adayı sadece işe biz alırız başkası alamaz diyor. Bunun anlamı bize oy ver yoksa işin olmaz. Adamlar çıkarları için oy satıyor.

Bu halk bu kadar saf olmasın bir zahmet. Yapacak bir şey yok. Bir çay için veya bir kömür için oy satanlara veya bir çıkar için oy satanlara diyecek sözüm yok. Aslında var fakat burada olmaz. Vebali boynuna diyelim.

Diğer yandan bütün ay bunlara yardım edilse fakat üzerine A partisi veya B partisi diye logo basılmadan yapsalar cidden samimi bulurum. Adamlar topluyor basını, poşetlerin veya eşyaların üzerinde koskoca A partisi veya B partisi logosu biz fakirleri düşündüğümüz için yardım ediyoruz diyor. He aynen kesinlikle çıkar için yapmıyorsun, yardım için yapıyorsun.

Başlık yanlış, doğrusu şöyle olmalıydı; ''Siyasi partilerin seçim rüşveti dağıtması ne kadar doğru?''. Onu bunu bilmem. Cebinden ödüyorsa isterse bir tarafına sürsün. Ama benim vergilerimle bunları yapıyorsa haram zıkkım olsun. Bunu bilerek içsinler. Türkiye sosyal bir devlettir. Yardıma ihtiyacın varsa gidersin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına test yaptırır, yardım alırsın. Ama bunun adı açıkça rüşvettir. Milletin parasıyla millete rüşvettir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı