Siz siz olun Linux'ta Python'u silmeyin!

Çok şaşırtıcı olmuş, chatGPT yanlış bir komut falan mı verdi acaba? Benim de sürüm karışıklığından dolayı hem Manjaro'da hem de Ubuntu'da Python'u silip eski bir sürümünü yüklemem gerekmişti ama hiçbir sıkıntı çekmemiştim.

Bu arada çok lazım olmadığı sürece Linux'u tavsiye etmiyorum. 1 seneden fazladır laptopumda aktif olarak kullanıyorum ve en az 3 defa yeniden kurmak zorunda kaldım buglar ve kendi kendine problem çıkarmasından dolayı. En son laptopta fydeOS'e geçtim robotik işlerimi oradan hallediyorum 1 2 haftadır, sıkıntı çıkmadı.

Sağ olsun kritik sistemlerde yüksek seviye diller kullanıyorlar. Işletim sistemi gibi kritik parçalarda binary kullanmayan yüksek seviye diller kullanılmamalı.
Python'un çok yavaş çalıştıgı ve sistem kaynağından tükettiğ de gerçek.

Çok şaşırtıcı olmuş, ChatGPT yanlış bir komut falan mı verdi acaba? Benim de sürüm karışıklığından dolayı hem Manjaro'da hem de Ubuntu'da Python'u silip eski bir sürümünü yüklemem gerekmişti ama hiçbir sıkıntı çekmemiştim.

Bu arada çok lazım olmadığı sürece Linux'u tavsiye etmiyorum. 1 seneden fazladır laptopumda aktif olarak kullanıyorum ve en az 3 defa yeniden kurmak zorunda kaldım buglar ve kendi kendine problem çıkarmasından dolayı. En son laptopta FydeOS'e geçtim robotik işlerimi oradan hallediyorum 1 2 haftadır, sıkıntı çıkmadı.

Hocam bilmiyorum belki ben yanlış anlamışımdır.

ChatGPT bana kod vermedi sadece Python'ı sil geri yükle geçebilir diye öneride bulundu.

Ben de yani Python'u sil geri yükleyi görünce terminale apt-get remove python3 -y diye yapıştırdım o andan itibaren zaten dedim Allah'ım sen büyüksün.

Python'a yeni yeni giriyorum, YouTube'da "Python'a giriş" kanalında sadece 3 ders ve önceden kendim bildiğim bir şeyler ile basit, iki sayı ile çalışan hesap makinesi yazdım.

Bu py dosyasını exe yapmak istedim ve pyinstaller kullanarak denedim ama _bootlocale hatası verdi.

Bunu ChatGPT reise sordum ve bana Python'ı silip baştan kurmamı önerdi.

Ve önerisini denedim ama kodu girdiğim anda bir hata yaptığımı anladım, çünkü silinen şeyler tüm Kali idi...

Masaüstü ortamına kadar silindi!

Şu an bilgisayarın ekranında sadece bir terminal var ve tüm her şeyi tek tek yüklemektense Kali'yi baştan kurmayı tercih ederim.

Neyse ki önemli bir verim yoktu.

Yani siz siz olun bir GNU/Linux dağıtımında Python'u silmeye kalkmayın!

Ama söylemeden geçemeyeceğim dağıtım aşırı hafifledi yahu. :matrix:

Hocam Kali'de fazla yapılacak bir şey yok isterseniz Arch ya da Fedora geçebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin için ben de sildim hocam. Artık benim de Python'um yok. Pyenv kullanıyorum. 🤫

1680166478284.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı