Sizce babam haklı mı?

Bir psikoloğa gitmelisin. Burada yorum yazan insanların çoğunun sanırım yaşı küçük çünkü tuhaf yorumlar var.

Sana yapılan şeyler konusunda da şikayette bulunmanı öneririm. 3 yıl geçmiş de olsa fark etmez. En fazla bir şey yapamayız denir sen de cevap almış olursun. Ama hiçbir şey yapmazsan hayatın boyunca pişmanlık hissedebilirsin. Çünkü sana yapılan cezayı hak ediyor ve bunu yapan insanlara acımamalısın çünkü sana acımamışlar. Zaten sen şikayette bulunarak bir şey yapmayacaksın, sadece yasal hakkını kullanacaksın.

Ve neden aynı yorumları kopyalayıp yazıyorsun bilmiyorum ancak sürekli kitap okuyorsan yazım dilini de biraz iyileştirmeye çalışabilirsin.

Genel olarak iletişim problemin var gibi duruyor ama bu diğer yorumlarda da var, 17 yaşında bu normal, sadece bunu geliştirmeye çalışmalısın. Hele ki böyle bir şey yaşayan bir çocuk için bu çok normal. Ama bunları bahane olarak görüp kendine acımamalısın. Bunlar yaşandı ama sorun benim değil sorun bunu yapanların diyerek güçlü olman gerekli.

Ailenin hele ki böyle bir şey yaşayan bir çocuk için hiçbir suçlamada bulunmaya hakkı yok ve bunun bencesi de olmaz. Herkes bence bence ile başlayan cümleler kurmuş ama yorumları okumadan cevap yazmayın lütfen. Zor bir durum yaşamış bir arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ailen seni hayatını güzel şekilde devam ettirmen için yönlendirmesi gerekli. Seni suçlamaya hakları yok. Travma da yaşamış olabilirsin, hastalığın da olabilir, bunlar ile bir insan bir insanı suçlayamaz. Değil ailen herhangi bir insan sana hasta olduğun için kızamaz, bu insanlık dışıdır. Ailen ise bu konuda çok daha dikkatli olmalı zira insanın ailesinin hayatında önemi çok büyüktür ve sana söyleyecekleri en ufak bir yanlış söz seni çok etkileyebilir. Seni yaşadığın olaydan sonra nasıl yönlendirdiler ki seni suçlayabiliyorlar? Normal bir ülkede (biz normal olmadığımız için normal bir ülkede diyorum) bu senin üzerindeki haklarını kaybetmeleri için yeterli bir nedendir.

Sesli kitap okumak gibi şeylere devam et. Bol bol oku ve yaz. Yazarak kendini ifade et. Kimseye göndermesen bile bir yere yaz bir şeyler. Ne geliyorsa aklına. Bu sayede düşüncelerini iyi ve güzel aktarma konusunda kendini geliştirirsin. Ama yazmak dışında kekemelik sorunun için kalemle konuşmak vb yöntemlerle kendini geliştirmeye çalışabilirsin. Ailen de seni suçlamak yerine bu konuda seni uzmanlarla görüştürebilir. Sen de suçlandığın zaman bunu ifade et. Yaptıklarının yanlış olduğunu, bunun senin suçun olmadığını ifade et. Mümkünse destek al ve bununla birlikte YouTube gibi kaynaklardan sahip olduğun bu sorunu aşmak konusunda yardım alabilirsin. İnternetten pek çok konuda faydalanabilirsin, bunu hafife alma.

Son olarak hobiler edinmen ve spor yapman da senin için faydalı olabilir. Örneğin boks gibi bir sporu yaparak, bu konuda eğitim alarak hem rahatlamak hem de kendini savunmak ve kendine güvenini arttırmak için değerlendirebilirsin. Spor insanın kendine güvenini arttıran en önemli şeylerden biridir.

Bu mesajı gönderdikten sonra bu konunun kilitlenmesi için bildireceğim çünkü yanlış yönlendirilmen senin için doğru olmaz. Lütfen birilerinden destek alırken o kişileri dikkate almadan önce onların uzman olup olmamasına bak. Sana isteyerek veya istemeden yanlış şeyler söyleyen biri seni çok kötü bir hayata sürükleyebilir.

(Konu biraz eskiymiş ama hala okuyor olabileceğin için ve konu hala açık olduğu için mesajımı göndermeye karar verdim.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı