Sizce bilgisayar devri bitti mi?

Black-Sight

Hectopat
Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bence bilgisayarlar eskisine nazaran önemini kaybetti. Yani elbette hala oyuncular ve içerik üreticiler için vazgeçilmez. Her ne kadar konsol diye bir alternatif olsa da PC ayrıdır tabii ki.

Ama bahsetmek istediğim konu şu, oyuncu değilseniz veya herhangi bir şekilde (yazılım, tasarım gibi profesyonel konularda) bir içerik üretmiyorsanız bilgisayar kullanmanın bir avantajı var mı?

Yani ben bir PHP yazılım geliştiricisiyim ve işim haricinde bilgisayar kullanmayı sevmiyorum fazla. Artık tablet ve telefon gibi mobil cihazlarla her şey yapılabiliyorken siz de bilgisayarın başında kendinizi kısıtlanmış hissetmiyor musunuz? Bir şeyler izlemek için de Smart TV'ler çok daha kullanışlı zaten. Bence iş veya oyun için kullanmak haricindeki şeylerde bilgisayar kullanmak eziyet. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Bilgisayar kullanmayı seviyorum ve kesinlikle bilgisayarı tercih ederim. Diğer platformlardan çok daha hızlı, kullanışlı geliyor bana. Laptop olduğu için kısıtlanmış hissetmiyorum. Belki de bunun sebepi yeni telefon almama konusundaki inatçılığım, bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bilgisayar tam gaz devam:) Ne konsol ne telefon uygulamaları bence boy ölçüşemez hala:) Şöyle sorsaydın daha zorlayıcı bir soru olabilirdi: "Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarları bitirebilir mi?":) Ama ben masaüstü bilgisayardan aldığım zevki şu ana kadar hiç bir başka platformdan alamadım:)

Yazılım ve Oyun dışında bilgisayar yok mu? Efendim Devlet birimlerinde, iş yerlerinde, hatta askeriyede bile kullanılan bir sistem sence biter mi? Siz basit kullanıcı iseniz size bunlar gayet normal geniş bakıp düşünün.
Evet haklısın tabii ki bütün bunlarda bilgisayar vazgeçilmez. Ben orada sadece yazılımı kastetmemiştim aslında. Son paragrafı dikkatli okursanız oyun ve işi hariç tuttum. Yani şöyle sorayım daha doğru olur günlük kullanım için bilgisayarı fazla kullanıyor musunuz artık? Yoksa mobil cihazlardan daha rahat işinizi görebiliyor musunuz? Şahsen ben bundan 6-7 sene önce bilgisayara çok daha fazla ihtiyaç duyuyor ve bugüne oranla çok daha fazla vakit harcıyordum.

Evet haklısın tabii ki bütün bunlarda bilgisayar vazgeçilmez. Ben orada sadece yazılımı kastetmemiştim aslında. Son paragrafı dikkatli okursanız oyun ve işi hariç tuttum. Yani şöyle sorayım daha doğru olur günlük kullanım için bilgisayarı fazla kullanıyor musunuz artık? Yoksa mobil cihazlardan daha rahat işinizi görebiliyor musunuz? Şahsen ben bundan 6-7 sene önce bilgisayara çok daha fazla ihtiyaç duyuyor ve bugüne oranla çok daha fazla vakit harcıyordum.

Mobil cihazın yazılımını Bilgisayar üretiyor. Mobil cihazları konuşmak dışında doğru düzgün kullanmıyorum. Maalesef dışarıda kafası eğik Zombi gibi gezen nesilden değilim.

günlük kullanım için bilgisayarı fazla kullanıyor musunuz artık?
Sosyal medya açısından bakarsak mesela artık mobil cihazlar bu alanda daha verimli. Yani artık bu mecradaki paylaşımlar anlık oluyor. Eskiden mesela ilk zamanlarında akşam Facebook'u evde bilgisayardan açıp bakmak yeterli oluyordu. Şimdi Instagram'ı 4 saat ara verip sonra açınca ucunu bucağını bulamıyorsun kaçırmayayım derken:) Ama "Plants and Zombies" oyunundaki gibi dikine yürümenin de iyi bir şey olmadığı kesin:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı