Sizce Corona virüsü hakkında yalan söylüyorlar mı?

xgongivituyu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar az önce balkondan bakarken geldi aklıma bu konu. Dışarda çok fazla insan dolaşıyor onu fark ettim. Hem vaka ve ölüm sayıları bana çok anormal geliyor. Çünkü Avrupa'nın sağlık koşulları bizden iyi olmasına rağmen onlardaki ölü sayısı 10'da 1'i bizde 50'de 1'i gibi bir şey. Sizce hükümetimiz yalan söylüyor olabilir mi? Lütfen A partisi B partisi diyerek siyasete bağlamayın. Teşekkürler.

Avrupa'nın sağlık koşulları nerede iyi ''allasen?'' Pistten çıkalım lütfen. :D Almanya dışında tüm Avrupa madara oldu, hala Avrupa diye övünüyorsunuz valla anlamak güç bu kesimi.

Ben son 1 haftadır gündüz gece dışarıdayım arkadaşlarla beraber. 15 dakikaya yine çıkıyorum dışarıya hatta. Kıyamet kopmadı sonuçta, normalleşmemiz gerekiyor yavaştan. Dört duvar arasından nefret eden ben bu kadar legalliğe iyi dayandı bile. :D

Corona değil de zatürre yazarsan tabii azalır. Ne hikmetse corona ölüm vaka sayısı azalıyor. Bitti bitti nerdeyse sıfır ama gel gör ki bugün sokağa maskesiz çıkılması yasaklandı. 🤪 Burdan iki sonuç çıkardım. Bir; bize yalan söylüyorlar. İki; malum kesimden biri maske işine girdi. 🤪

Duyduğum bir iddiaya göre hastalara ölüm sebebi olarak COVID-19 yerine başka bir şey yazılıyor. Ama iddianın doğruluğunu bilmiyorum ve bana kalırsa doğru değil. Doğru olsa kısa bir süre içerisinde öyle ya da böyle ortaya çıkardı.

Bu iddia da "Falanca yakınım söyledi, şöyle yapıyorlar(mış), böyle ediyorlar(mış)"lı bir iddia. Böyle iddialara zaten güvenilmemeli.

Kaldı ki, böyle vahim bir durumda yalan söylenebileceğini zannetmiyorum. Veriler kullanılarak siyaset yapılır ama yalan söylenmez, söylenmemeli de.

Yalan söyleyen bir ülke varsa o da Çin'dir.
Çünkü Avrupa'nın sağlık koşulları bizden iyi olmasına rağmen onlardaki ölü sayısı 10'da 1'i bizde 50'de 1'i gibi bir şey.
Almanya haricinde bütün Avrupa'nın durumu vahim.

Son düzenleme:
İşleri güçleri yok yalan mı söyleyecekler? Babam da bu virüsle savaşan sağlıkçılardan ve o doğru diyor. Son rakamına kadar kesinlik mümkün değil ama aktif vaka sayısı 38000 küsür diyorsa onun bin aşağısı veya yukarısıdır, o da hata payından sayılır zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı