Sizce dinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olsa bile şu anda günümüzde olmadığı neredeyse kesin. Ayrıca bu tanrının son derece acımasız olduğunuda gösterir.
@Olga666 tanrının varlığı dinlerin gerçek olduğu anlamına gelmez.

Ne gibi bir merhametsiz davranışını gördünüz bu sefer de ben düşüneyim butonuna basıyorum abdulmelik bey🤔
 
Bu tür konulara inandığımız dini bir kenara bırakarak bakmamız lazım. Felsefi konuları, inandığımız dine göre yorumlamamız lazım.

Din ve tanrı ayrı şeyler. Dinlerin olmaması, tanrının olmadığını göstermez. Tanrının olması da dinlerin olduğunu göstermez.

Bilim, tanrı hakkında somut bir kanıt elde edemediği için bu konular felsefi olmaya her zaman devam edecek gibi duruyor. Eğer tanrının varlığını kabul ediyor ve gizli olduğunu düşünüyorsak zaten bilim istediği kadar da gelişse tanrıyı keşfedememesi lazım.

Din konularında kavgaları anlamıyorum. Manevi bir inanç yüzünden birbirinizle kavga etmeniz hiçbir şeyi değiştirmez.

Hiçbir dine inanmamakta saçma geliyor. Bu kadar olay rastgele bir şekilde mi oldu?
Teorik olarak her şeyin rastgele olması da mümkündür. Ayrıca bir anda oluşan şeyler değil. Milyarlarca yıl boyunca bu tesadüflerin -tesadüften öte canlı organizmalar da olduğu için bir müddet sonra tesadüften çıkıp gelişmeye gidiyor- oluşması oldukça normal. Dünya bir günde oluşmadı. İnsanlar bir günde ortaya çıkmadı.

(Merak eden varsa ben de Müslüman bir bireyim ama her zaman sorgulayıcı olmuşumdur. İnandığım dini de sürekli sorgularım, bu tür felsefi konularda da dinimi bir kenara bırakıp konuşurum.)
 
Bu konuda tereddüt yaşıyorsan Efe Aydal ve Diamond Tema Youtube kanalları aklındaki bir çok soruyu yanıtlar. Oturup izlemeni/dinlemeni öneririm.
 
@Mert Atakann Adalet üzerinden örnek vereceğim. Düşün, bu dünyada ne derece zalimlik yapanlar geldi geçti, Hitler gibi. Ama intihar edip gitti. Ya da bir adam düşün, hayatı boyunca karıncayı incitmemiş, emir ve yasaklara uymuş ama tüm hayatı boyunca da zulme uğraşmış. Sence eninde sonunda zalimin cezasının da mazlumun mükâfatını verecek olan bir yaratıcıya inanmak insanı rahatlatmıyor mu?
 
Bu konuda tereddüt yaşıyorsan Efe aydal ve diamond tema YouTube kanalları aklındaki birçok soruyu yanıtlar. Oturup izlemeni/dinlemeni öneririm.

Bence kendi tüm dinleri araştırsa daha iyi olur.

Bu arada hiçbir dini araştırmadan ateist olanlara da üzülüyorum.
 
Dinlerin gerçek olup olmadığını, kaynak olarak gösterdikleri kitapları inceleyerek ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Sonuçta kusursuzluk iddiasında bulunan bu kitaplarda tek bir hata varsa bu o dinleri yalan kılar. Ayrıca sonsuz yüce kavramıyla uzlaşmadığını düşündüğünüz ayetlerde kişisel bir sebep olabilir. Dinlerden ayrı olarak bir tanrının varlığını kesin olarak bilemeyiz. Belki deistler haklıdır, belki ateistler.
Hocam Kuran'da kusur var mı ?
 
Onlara göre de bizim hak dinimiz yalan oluyor bizlere göre ise onların dini değiştirilmiş herkes kendi tarafında bana göre tek din İslam olabilir ama onlara göre kendi dini doğru.

Ama buradaki durum farklı. Diğer kitapların değiştirildiği kanıtlanmışken Kur'an'ın değiştirildiği hala kanıtlanamadı. Hatta BBC'ye göre en az 1350 yıllık bir Kur'an bulundu ve değiştirilmediği kanıtlandı.

 
Olsa bile şu anda günümüzde olmadığı neredeyse kesin. Ayrıca bu tanrının son derece acımasız olduğunuda gösterir.
@Olga666 tanrının varlığı dinlerin gerçek olduğu anlamına gelmez.
Deizme inanıyorsunuz sanırım?
Tanrı kötüleri bu dünyada cezalandırsaydı bizi sınamasının ne amacı olurdu?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı