Sizce iPhone 16 Pro alınır mı?

KTMDuke250

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Biraz uzun olabilir anlatacaklarım. Yaklaşık 5 senedir Oppo A72 kullanıyorum ve taktir edersiniz ki ömrünü yavaş yavaş dolduruyor. Almanyadayım ve telefonumu değiştirmek istiyorum. Bayağı bir araştırdım hem de bayağı. Bir yanım iOS diyordu bir yanımda Samsung. Araştırmalarım sonucunda S25 Plus almaya karar kılmıştım. Telefondan oyun oynayan bir insan değilim fakat gün içerisinde sosyal medya olsun video izlemek veya fotoğraf video çekmek için kullanıyorum daha çok. Pil ömrüne önem veriyorum. S25 Plus seçmenin nedenlerinden birkaçı ise pil performansı, gücü, ve ekranı. AI çok kullanacağımı düşünmediğimden beni çok etkilemedi o kısım. Fakat güzel bir şey. Diğer bir sebep ise iOS sistemine yabancı olmam. Hayatımda iOS kullanmadım. Android'e aşinayım ve iOS alırsam alışır mıyım veya pişman olur muyum diye çok düşündüm. Samsung almaya karar kılmış iken fikrimi değiştiren o karar girdi aklıma. Şimdi ben Almanya'ya yazılım okumaya geldim. Ve hem gündelik kullanım hem de üniversitem için bir laptop almayı planlıyorum ileriki zamanlarda. Laptoptan oyun oynamadığımdan ekran kartlı bir şey bakmıyorum. Laptoptan aradığım özellikler pil performansı önemli, sessiz, işimi görsün. Laptop araştırması yaparken arkadaşımın MacBook Air'ini gördüm ve biraz inceledim. İnternettende bayağı bir araştırdım. Performansı olsun, sessiz, zarif olması beni kendine çekti. Fakat aklımda acaba IOS'a alışamazsam diye bir korku var. Windows kullanıcısıyım ben ve iOS çok farklı geliyor. Ama hem okuyacağım bölüm olsun hem de sundukları bana sevdirdi kendini MacBook Air. Fakat eğer telefonu Samsung alırsam MacBook aldığımda birçok şeyden mahrum mu kalacağım. Ekosistemden bahsediyorum. O yüzden de acaba iPhone 16 Pro mu alsam diye düşünüyorum. Fakat Samsung bana inanılmaz rahat geliyor, her istediğimi yapabileceğim gibi hissettiriyor. O yüzden iPhone'ye biraz mesafeliydim. Fakat eğer Mac alacaksam illa iPhone almam lazım mı? Yoksa Samsung alsam ahmaklık yapmış olur muyum? Bu arada MacBook Air harici önerebileceğiniz bir laptop varsa yazabilirsiniz. Benim için önemli şeyler pil ve sessizlik. Bu konu beynimi 2-3 aydır yiyor ve hala karar veremedim. Kararsız bir insanımdır ve bu konularda 3. bir kişiye ihtiyaç duyuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Biraz uzun olabilir anlatacaklarım. Yaklaşık 5 senedir Oppo A72 kullanıyorum ve taktir edersiniz ki ömrünü yavaş yavaş dolduruyor. Almanyadayım ve telefonumu değiştirmek istiyorum. Bayağı bir araştırdım hem de bayağı. Bir yanım iOS diyordu bir yanımda Samsung. Araştırmalarım sonucunda S25 Plus almaya karar kılmıştım. Telefondan oyun oynayan bir insan değilim fakat gün içerisinde sosyal medya olsun video izlemek veya fotoğraf video çekmek için kullanıyorum daha çok. Pil ömrüne önem veriyorum. S25 Plus seçmenin nedenlerinden birkaçı ise pil performansı, gücü, ve ekranı. AI çok kullanacağımı düşünmediğimden beni çok etkilemedi o kısım. Fakat güzel bir şey. Diğer bir sebep ise iOS sistemine yabancı olmam. Hayatımda iOS kullanmadım. Android'e aşinayım ve iOS alırsam alışır mıyım veya pişman olur muyum diye çok düşündüm. Samsung almaya karar kılmış iken fikrimi değiştiren o karar girdi aklıma. Şimdi ben Almanya'ya yazılım okumaya geldim. Ve hem gündelik kullanım hem de üniversitem için bir laptop almayı planlıyorum ileriki zamanlarda. Laptoptan oyun oynamadığımdan ekran kartlı bir şey bakmıyorum. Laptoptan aradığım özellikler pil performansı önemli, sessiz, işimi görsün. Laptop araştırması yaparken arkadaşımın MacBook Air'ini gördüm ve biraz inceledim. İnternettende bayağı bir araştırdım. Performansı olsun, sessiz, zarif olması beni kendine çekti. Fakat aklımda acaba IOS'a alışamazsam diye bir korku var. Windows kullanıcısıyım ben ve iOS çok farklı geliyor. Ama hem okuyacağım bölüm olsun hem de sundukları bana sevdirdi kendini MacBook Air. Fakat eğer telefonu Samsung alırsam MacBook aldığımda birçok şeyden mahrum mu kalacağım. Ekosistemden bahsediyorum. O yüzden de acaba iPhone 16 Pro mu alsam diye düşünüyorum. Fakat Samsung bana inanılmaz rahat geliyor, her istediğimi yapabileceğim gibi hissettiriyor. O yüzden IPhone'ye biraz mesafeliydim. Fakat eğer Mac alacaksam illa iPhone almam lazım mı? Yoksa Samsung alsam ahmaklık yapmış olur muyum? Bu arada MacBook Air harici önerebileceğiniz bir laptop varsa yazabilirsiniz. Benim için önemli şeyler pil ve sessizlik. Bu konu beynimi 2-3 aydır yiyor ve hala karar veremedim. Kararsız bir insanımdır ve bu konularda 3. bir kişiye ihtiyaç duyuyorum.

Hocam bu arada ellerinize sağlık orhun yazıtların yazmışsınız bence Samsung alın daha rahat edebileceğinizi düşünüyorum hem de sarjı çok gider.

Şahsi düşüncem olarak şunu söyleyebilirim: Ben de MacBook ile Android cihaz kullanıyorum ve Android ekosistemine oldukça aşinayım. Bu nedenle bazı sebeplerden ötürü iPhone cihazları pek beğenemedim. Eğer laptop tarafında belirttiğin kriterler MacBook'da var ve bunları rahatlıkla karşılar. Yazılım açısından macOS’un ne kadar iyi olduğu konusu kişisel ihtiyaçlara göre değişebilir, bu yüzden bu konuda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim.

Şunu da ekliyeyim: MacBook kullanıyorsan illa ki iPhone almak zorunda değilsin. Android tarafına hâlâ ilgin varsa, S25 Plus modelini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.

Şu sıralar acayip elimi yakıyor. Cayır cayır yanıyor telefon. Şarjı da hızlı gitmeye başladı bayağı bir kışa nazaran. Android telefonlarda bunu araştırarak alabilirsiniz. Onun dışında ekran kilidi açıkken(otomatik döndürme) WhatsApp falan buga giriyor ve tekrar aç kapat yapmam gerekiyor. Kilit ekranı açılırken animasyon kasabiliyor vs vs. Onun dışında akıyor telefon ama ısı şu sıralar tadımı kaçırıyor. WhatsApp'ta video izlerken de bazen ses ve görüntü buga giriyor görüntü sabit kalıyor veya ses gelmiyor.

Eğer telefonda APK yüklerim işletim sistemi ile oynamayı severim diyorsanız S25 alın MacBook ile beraber kullandığınızda çok sıkıntı olmaz sadece ekosistem faydalarından yararlanamazsınız bence geleceğe dönük eksositem kurmak daha faydalı ama iki cihazı da beraber kullanabilirsiniz.

Şahsi düşüncem olarak şunu söyleyebilirim: Ben de MacBook ile Android cihaz kullanıyorum ve Android ekosistemine oldukça aşinayım. Bu nedenle bazı sebeplerden ötürü iPhone cihazları pek beğenemedim. Eğer laptop tarafında belirttiğin kriterler MacBook'da var ve bunları rahatlıkla karşılar. Yazılım açısından macOS’un ne kadar iyi olduğu konusu kişisel ihtiyaçlara göre değişebilir, bu yüzden bu konuda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim.

Şunu da ekliyeyim: MacBook kullanıyorsan illa ki iPhone almak zorunda değilsin. Android tarafına hâlâ ilgin varsa, S25 Plus modelini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.
Hangi model mac kullanıyorsun? Keşke iphone alsaydım diye düşündün mü hiç

Hangi model mac kullanıyorsun? Keşke iphone alsaydım diye düşündün mü hiç
2 yıldır M1 çipli Air modelini kullanıyorum. Şu anki konuyla alakalı olmasa da, bu cihazı özellikle taşınabilirliği ve işimin gereklilikleri nedeniyle tercih ettim. iPhone alma fikri ise bende bir ihtiyaç oluşturmadı. Çünkü dediğim gibi, taşınabilirlik açısından MacBook benim için daha pratik bir cihaz.

2 yıldır M1 çipli Air modelini kullanıyorum. Şu anki konuyla alakalı olmasa da, bu cihazı özellikle taşınabilirliği ve işimin gereklilikleri nedeniyle tercih ettim. iPhone alma fikri ise bende bir ihtiyaç oluşturmadı. Çünkü dediğim gibi, taşınabilirlik açısından MacBook benim için daha pratik bir cihaz.
İphone kullanmıyorsun ozaman. Peki hiç iphone alsaydım dedin mi? Ekosistemden mahrum kalma çok belli ediyor mu kendini

16 pro azda olsa bütçemi zorluyor. O yüzden en mantıklı seçimi yapmak istiyorum

Şu sıralar acayip elimi yakıyor. Cayır cayır yanıyor telefon. Şarjı da hızlı gitmeye başladı bayağı bir kışa nazaran. Android telefonlarda bunu araştırarak alabilirsiniz. Onun dışında ekran kilidi açıkken(otomatik döndürme) WhatsApp falan buga giriyor ve tekrar aç kapat yapmam gerekiyor. Kilit ekranı açılırken animasyon kasabiliyor vs vs. Onun dışında akıyor telefon ama ısı şu sıralar tadımı kaçırıyor. WhatsApp'ta video izlerken de bazen ses ve görüntü buga giriyor görüntü sabit kalıyor veya ses gelmiyor.
Telefon ney hocam sizin

Son düzenleme:
İphone kullanmıyorsun ozaman. Peki hiç iphone alsaydım dedin mi? Ekosistemden mahrum kalma çok belli ediyor mu kendini

16 pro azda olsa bütçemi zorluyor. O yüzden en mantıklı seçimi yapmak istiyorum

Telefon ney hocam sizin
16 Pro. Önceki telefonum A51'di bu kadar ısınmıyordu yazları. Dışarıda nedense acayip sıcak geliyor bana telefon.

Herkese merhaba. Biraz uzun olabilir anlatacaklarım. Yaklaşık 5 senedir Oppo A72 kullanıyorum ve taktir edersiniz ki ömrünü yavaş yavaş dolduruyor. Almanyadayım ve telefonumu değiştirmek istiyorum. Bayağı bir araştırdım hem de bayağı. Bir yanım iOS diyordu bir yanımda Samsung. Araştırmalarım sonucunda S25 Plus almaya karar kılmıştım. Telefondan oyun oynayan bir insan değilim fakat gün içerisinde sosyal medya olsun video izlemek veya fotoğraf video çekmek için kullanıyorum daha çok. Pil ömrüne önem veriyorum. S25 Plus seçmenin nedenlerinden birkaçı ise pil performansı, gücü, ve ekranı. AI çok kullanacağımı düşünmediğimden beni çok etkilemedi o kısım. Fakat güzel bir şey. Diğer bir sebep ise iOS sistemine yabancı olmam. Hayatımda iOS kullanmadım. Android'e aşinayım ve iOS alırsam alışır mıyım veya pişman olur muyum diye çok düşündüm. Samsung almaya karar kılmış iken fikrimi değiştiren o karar girdi aklıma. Şimdi ben Almanya'ya yazılım okumaya geldim. Ve hem gündelik kullanım hem de üniversitem için bir laptop almayı planlıyorum ileriki zamanlarda. Laptoptan oyun oynamadığımdan ekran kartlı bir şey bakmıyorum. Laptoptan aradığım özellikler pil performansı önemli, sessiz, işimi görsün. Laptop araştırması yaparken arkadaşımın MacBook Air'ini gördüm ve biraz inceledim. İnternettende bayağı bir araştırdım. Performansı olsun, sessiz, zarif olması beni kendine çekti. Fakat aklımda acaba IOS'a alışamazsam diye bir korku var. Windows kullanıcısıyım ben ve iOS çok farklı geliyor. Ama hem okuyacağım bölüm olsun hem de sundukları bana sevdirdi kendini MacBook Air. Fakat eğer telefonu Samsung alırsam MacBook aldığımda birçok şeyden mahrum mu kalacağım. Ekosistemden bahsediyorum. O yüzden de acaba iPhone 16 Pro mu alsam diye düşünüyorum. Fakat Samsung bana inanılmaz rahat geliyor, her istediğimi yapabileceğim gibi hissettiriyor. O yüzden IPhone'ye biraz mesafeliydim. Fakat eğer Mac alacaksam illa iPhone almam lazım mı? Yoksa Samsung alsam ahmaklık yapmış olur muyum? Bu arada MacBook Air harici önerebileceğiniz bir laptop varsa yazabilirsiniz. Benim için önemli şeyler pil ve sessizlik. Bu konu beynimi 2-3 aydır yiyor ve hala karar veremedim. Kararsız bir insanımdır ve bu konularda 3. bir kişiye ihtiyaç duyuyorum.

Başka bir konuya yazdığım yoprumu tekrar sana atacağım bende istediğin S25 Plus kullanıyorum.

-S25 Plus kullanıyorum ama iPhone 16 Pro alacağım belki 16 da alabilirim ama 60 Hz çok çok kötü benim için 120'den 60 düşmek kadar kötü bir şey yok uzun ömürlü olsun istiyorum bu süre içerisinde hiç kasmasın donmasın istiyorum telefonu çok yoğun kullanan biriyim edit vs yapıyorum extra olarak kamera bu aralar çok kullanmaya başladım IPhone'nin tasarımı ve hızı gerçekten hoşuma gidiyor uzun süreler kullanabiliyorsun.

Bu zamana kadar iPhone olarak 7 kullandım gayet güzeldi ama çok ısınıp çabuk şarjı bitiyordu onun dışında full Android kullandım şu anki S25 Plus'tan memnunum ama arada donma kasma saçmalıkları oluyor nadir de olsa yeni bir telefon özelliklerini anlatmaya gerek yok yapay zekası mükemmel ama yine de 16 Pro almak istiyorum çünkü sıkıldım Android'den en iyisini de alsam bir kasar bir şey olur bunalttı artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı