KTMDuke250
Picopat
Daha fazla
Herkese merhaba. Biraz uzun olabilir anlatacaklarım. Yaklaşık 5 senedir Oppo A72 kullanıyorum ve taktir edersiniz ki ömrünü yavaş yavaş dolduruyor. Almanyadayım ve telefonumu değiştirmek istiyorum. Bayağı bir araştırdım hem de bayağı. Bir yanım iOS diyordu bir yanımda Samsung. Araştırmalarım sonucunda S25 Plus almaya karar kılmıştım. Telefondan oyun oynayan bir insan değilim fakat gün içerisinde sosyal medya olsun video izlemek veya fotoğraf video çekmek için kullanıyorum daha çok. Pil ömrüne önem veriyorum. S25 Plus seçmenin nedenlerinden birkaçı ise pil performansı, gücü, ve ekranı. AI çok kullanacağımı düşünmediğimden beni çok etkilemedi o kısım. Fakat güzel bir şey. Diğer bir sebep ise iOS sistemine yabancı olmam. Hayatımda iOS kullanmadım. Android'e aşinayım ve iOS alırsam alışır mıyım veya pişman olur muyum diye çok düşündüm. Samsung almaya karar kılmış iken fikrimi değiştiren o karar girdi aklıma. Şimdi ben Almanya'ya yazılım okumaya geldim. Ve hem gündelik kullanım hem de üniversitem için bir laptop almayı planlıyorum ileriki zamanlarda. Laptoptan oyun oynamadığımdan ekran kartlı bir şey bakmıyorum. Laptoptan aradığım özellikler pil performansı önemli, sessiz, işimi görsün. Laptop araştırması yaparken arkadaşımın MacBook Air'ini gördüm ve biraz inceledim. İnternettende bayağı bir araştırdım. Performansı olsun, sessiz, zarif olması beni kendine çekti. Fakat aklımda acaba IOS'a alışamazsam diye bir korku var. Windows kullanıcısıyım ben ve iOS çok farklı geliyor. Ama hem okuyacağım bölüm olsun hem de sundukları bana sevdirdi kendini MacBook Air. Fakat eğer telefonu Samsung alırsam MacBook aldığımda birçok şeyden mahrum mu kalacağım. Ekosistemden bahsediyorum. O yüzden de acaba iPhone 16 Pro mu alsam diye düşünüyorum. Fakat Samsung bana inanılmaz rahat geliyor, her istediğimi yapabileceğim gibi hissettiriyor. O yüzden iPhone'ye biraz mesafeliydim. Fakat eğer Mac alacaksam illa iPhone almam lazım mı? Yoksa Samsung alsam ahmaklık yapmış olur muyum? Bu arada MacBook Air harici önerebileceğiniz bir laptop varsa yazabilirsiniz. Benim için önemli şeyler pil ve sessizlik. Bu konu beynimi 2-3 aydır yiyor ve hala karar veremedim. Kararsız bir insanımdır ve bu konularda 3. bir kişiye ihtiyaç duyuyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: