Güzel bir soru. Bunun üzerine hiç düşünmemiştim. Temel olarak
@bitwise haklı. Korku, insanın hayatta kalmak için geliştirdiği temel reflekslerden biridir. Lakin bana göre iş burada bitmez. Annemden sakladığım bir şeyi öğrenmesinden korkuyorsam, bu öleceğimi düşündüğümden midir? Elbette hayır. Atıyorum bir kız seviyorumdur ama annem onu hiç istemiyordur. Öğrenince bizi ayırır, beni öldürmez ya da fiziki bir zarar vermez. Yani hayatta kalma refleksimi tetikleyici bir şey yok aslında. O zaman niye korkuyorum? Sanıyorum korku, gerçekleşmesini istemediğimiz şeylerin gerçekleşme düşüncesidir. Bir adam elinde bıçakla üstüme yürürken benim istemediğim ölme eylemim gerçekleşir diye korkarım, belki de iş yerinde söylediğim bir yalan çıkar da rezil olurum diye; yani gene istemediğim bir şey gerçekleşir diye korkarım. Sevdiğim birisine bir şey olacak diye korkarım. Evet, galiba korku istemediğimiz şeylerin gerçekleşmesinden duyduğumuz kuşkudur. Bunu düşünmek dahi insanı ürkütür. Tabii ne kadar ürküteceği dozajına ve kişinin kanıksama oranına göre değişiklik gösterecektir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İyi Sosyaller.