Sizce korku nedir?

Evet, dogru. Aile ferdini kaybetme konusunu hic dusunmedim acikcasi. Belki de benim yaptigim korku tanimi fazla dar perspektiften yapilmis. Boyle bir ihtimali dusunmek bile kalp atislarini hizlandiriyor.

Şöyle de diyebiliriz aslında korku bizim istemediğimiz şeylerdir, ölmek istememek gibi. Ölmekten bu yüzden korkarız diyebilir miyiz?
Ya da ölüm korkusu olsaydı neden içimizde bir korku olmuyor herzamn?
Ölüm korkusu olsaydı içimiz de sürekli içimizde korku olmalı mıydı?
Ölüm korkusu demek yerine aslında yaşama arzusu daha doğru değil midir?
O zaman sadece istemediğimiz şeyler değil, arzularımıza zarar veren ihtimalerde diyebiliriz aslında.

Evet, dogru. Aile ferdini kaybetme konusunu hiç dusunmedim açıkçası. Belki de benim yaptığım korku tanimi fazla dar perspektiften yapilmis. Boyle bir ihtimali dusunmek bile kalp atislarini hizlandiriyor.

Aile ferdini kaybetmek önlenemez bir gerçektir. Yani büyük ihtimalle hepimiz başımıza bir iş gelmediği sürece aile ferdini kaybedeceğimizi şahitlik edeceğiz. Ama herhangi bir beladan korumak içinde önlem alınabilir ölüm kaçınılmaz bir sondur.
Bu aslında büyük bir üzüntü yaşanacağında korku olarak düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bu aslında büyük bir üzüntü yaşanacağında korku olarak düşünmüyorum.

Belki de korktugumuz sey aile ferdini kaybetmek degil de kaybedince yasayacagimiz uzuntunun korkusudur. Kulaga biraz bencilce gelse de senin icin cok degerli bir seyi kaybetmekten korkmak diye tanimi genisletebiliriz.

Bana kalırsa insan en çok bilmediği şeyden korkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…