Sizce laiklik nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

571602

Hectopat
Bence laiklik, en kısa anlatımıyla özgürlük demektir. Çünkü, dini hukuk yasalarına oranla senin ne olduğuna bakmak yerine neden yaptığına bakmakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence cehennneme açılan kapı demektir. Cehennemi tavsiye etmiyorum. Dünyada 80 sene rahat yaşayacağım diye kendini ebediyyen acıya mahkum etmek doğru değil.
Şeriat bir hukuk sistemidir ve Laik sistemde uygulanabilirdir ayrıca insanların sonsuza kadar cennette veya cehennemde yaşayacağı söylevi akıl dışıdır. Ekleme olarak neden olduğunu anlaşılır bir dille yazar mısın?

Laiklik kişisen kişiye değişen bir düşünce değildir, genel bir açıklaması bulunan bir ilkedir.

Laiklik veya laisizm (Fransızcadan : laïcité), devlet yönetiminde dinin veya dinsizliğin referans alınmamasını ve devletin din veya dinsizlik karşısında tarafsız ve tepkisiz olmasını savunan ilkedir.

Şeriat bir hukuk sistemidir ve Laik sistemde uygulanabilirdir.
Attığım tanımı bir okusana dostum.

Kısaca devletin din satmasını pazarlamasını engelleyen sistemdir.

Bence cehennneme açılan kapı demektir. Cehennemi tavsiye etmiyorum. Dünyada 80 sene rahat yaşayacağım diye kendini ebediyyen acıya mahkum etmek doğru değil.
1729669994858.png
1729670012154.png

Sizin dininize göre soldakiler cehenneme sağdaki teröristler cennete?

Din ve devlet işlerinin ayrılması, aynı zamanda inanç özgürlüğü. Biri olmadan öbürü olunca sonuç hüsran.

Attığım tanımı bir okusana dostum.
Okudum ancak benim bahsettiğim modern zamanda laiklik terimi. Çünkü, Fransa'da bulunan Laik sistem ile Almanya'da veya Türkiye'de bulunan Laik sistem aynı değildir ve Laik sistem açıkça insanların değer yargılarının özgürlüğünü savunur. En azından Türk Laik sistemi böyledir.

Okudum ancak benim bahsettiğim modern zamanda laiklik terimi. Çünkü, Fransa'da bulunan Laik sistem ile Almanya'da veya Türkiye'de bulunan Laik sistem aynı değildir ve Laik sistem açıkça insanların değer yargılarının özgürlüğünü savunur. En azından Türk Laik sistemi böyledir.
Ekleme olarak Fransızlar sadece "Laik" sözcüğünü literatüre sokmuşlardır. Daha öncesinde düşünülen bir kavrammış. Mesela, İbni Sina'nın savunduğu düşünce bu terime benzemekte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı