Şeriat bir hukuk sistemidir ve Laik sistemde uygulanabilirdir ayrıca insanların sonsuza kadar cennette veya cehennemde yaşayacağı söylevi akıl dışıdır. Ekleme olarak neden olduğunu anlaşılır bir dille yazar mısın?Bence cehennneme açılan kapı demektir. Cehennemi tavsiye etmiyorum. Dünyada 80 sene rahat yaşayacağım diye kendini ebediyyen acıya mahkum etmek doğru değil.
Attığım tanımı bir okusana dostum.Şeriat bir hukuk sistemidir ve Laik sistemde uygulanabilirdir.
Bence cehennneme açılan kapı demektir. Cehennemi tavsiye etmiyorum. Dünyada 80 sene rahat yaşayacağım diye kendini ebediyyen acıya mahkum etmek doğru değil.
Okudum ancak benim bahsettiğim modern zamanda laiklik terimi. Çünkü, Fransa'da bulunan Laik sistem ile Almanya'da veya Türkiye'de bulunan Laik sistem aynı değildir ve Laik sistem açıkça insanların değer yargılarının özgürlüğünü savunur. En azından Türk Laik sistemi böyledir.Attığım tanımı bir okusana dostum.
Bence cehennneme açılan kapı demektir. Cehennemi tavsiye etmiyorum. Dünyada 80 sene rahat yaşayacağım diye kendini ebediyyen acıya mahkum etmek doğru değil.
Ekleme olarak Fransızlar sadece "Laik" sözcüğünü literatüre sokmuşlardır. Daha öncesinde düşünülen bir kavrammış. Mesela, İbni Sina'nın savunduğu düşünce bu terime benzemekte.Okudum ancak benim bahsettiğim modern zamanda laiklik terimi. Çünkü, Fransa'da bulunan Laik sistem ile Almanya'da veya Türkiye'de bulunan Laik sistem aynı değildir ve Laik sistem açıkça insanların değer yargılarının özgürlüğünü savunur. En azından Türk Laik sistemi böyledir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.