Nazar ve şans kavramları gerçek mi?

Ben birilere heveslendiğim veya yakında olacak bir şey söylesem kesinlikle zamanında olmuyor her zaman gecikiyor, ama Amerika'ya gideceğimi hiç kimseye söylemedim ve aksamadan gidebildim o yüzden nazara inanırım. Hatta Amerika'ya gitmem mucize eseri gerçekleşti, ucu ucuna vizemi aldım büyük ihtimal 1 kişiye söylesem alamazdım.
Güzel taktik ben de uyguluyorum.
Nazar deli uydurması.
Şans bilmiyorum detaylı araştırmadım.
Yazık kafana.
 
işte gel de anlat, yazık dediğim o zoruna gidiyor. Niye, yok ki öyle bir inanç. Veya haberdar değiller ki. Söylüyoruz saygı da yok. Başlıyorlar dalga geçmeye yapacak tek şey uyarmak onu da yaptım gerisine ben karışmam.
Büyü de yok der bunlar. Felak ve Nas sureleri neden gelmiş? Hangi olay yaşanmış da inmiş ayetler az araştırsalar anlarlar.
Ne zoruma gidiyor?
Sen değil. Bana yazana dedim de sana katılıyorum.
 
Nazar var ama sanıldığı gibi "Bende nazar var, kesin şimdi üstüme meteor düşer." gibi günümüzde abartılmış bir şey değil. Şans ise yoktur çünkü olacak, olacaktır. Yine günümüzdeki kullanımı kendisinden farklı olan bir kelime. İlk anlamı TDK'ye göre "Mantıkla açıklanamayan birtakım rastlantısal olayların nedeni olan güç", demek ki yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı