Sizce online oyunlarda hile kullanmak günah mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu sorunun cevabını aslında hepimiz çok iyi biliyoruz. Yediğiniz haltı biliyorsanız, lütfen bu yazıyı okuyun.
Benim fikrimce her nasıl olursa olsun, her nerede ve ne için olursa olsun hileye başvurmak doğru değildir ve yine benim fikrimce online bir oyunda hile kullanmak başka insanların oyundan zevk almalarını engellediği için kul hakkına girmenize sebep olmaktadır. Kul hakkı çok inc ebir şeydir, siz okulunuzdaki bir sırayı kazıyarak üzerine yazı yazdığınız ya da resim çizdiğinizde o sıranın alındığı vergiyi veren bütün vatandaşların hakkına girmiş olursunuz. Bu durumda hile kullanımının hile olmaması imkansızdır. Hem hile yapmak bir süre sonra yerleşik bir davranış haline gelir ve gelecekteki yaşantınızı olumsuz etkiler, insanlar sizin istediğini elde edemeyince hemen hoş olmayan yollara başvuran biri olduğunuzu anlar ve sizden uzak durmak ister. Aynı şey içinde hiel yaptığınız oyunda da geçerli. Oyunda daha iyi oynadığınızı veya oynayacağınızı düşünerek açtığınız hile ile başka oyuncuların gözünde kesinlikle daha iyi bir oyuncu gibi değil, kesinlikle zavallı, bir iş beceremeyen velet gibi görünüyorsunuz. Kolaya kaçmayın. Hileye başvurmak hiç bir şeyin çözümü değil. Oyuna hile ile girip milletin hakkını yemeyi denemek yerine ya daha iyi olmak için çaba göstermeyi deneyin ya da oyun oynamak yerine scratch.mit.edu girin ve kendi oyununuzu yapın, hem diğer oyuncuları delirtmeyin, hem de kendi beyninize faydalı bir şey yapmış olun.
NOT: Buraya scratch.mit.edu adresini koymamın sebebi reklam yapmak istemem değildir. Bu program Eğitim bilişim ağı'nda da bulunan bir programdır ve günümüzde imkanı olan bazı okullarda ilköğretim 5.sınıf öğrencilerine Bilişim ve Teknoloji dersine bu program kullanılarak eğitim verilmektedir.

367353

Bende kul hakkina girebileceğini düsünüyorum. Sonuçta başkalarinin oyun keyfini mahvediyoruz ve onlari rahatsiz ediyoruz. Ayrica etik bir davranışta degil zaten. Hem oyun yapimcilarina hem oyunculara külliyen zarar veriyor bu hile kullananlar. Tabi bazi oyunlar istisna olabilir. ETS deki olayi bilmedigim icin yorum yapamicam. Benim bahsettigim CS GO gibi oyunlar.
Günah ne alaka anlamadım ama, kullanılan hileyi haksızlık olarak nitelendirmek daha doğru.
Açıkçası bunun dinle ne alakası var anlamadım. Hele böyle bir ülkede.
İslamiyette kul hakki cok dikkat edilmesi gereken bir meseledir çünkü. Hic bir insanın hakkini yemememiz gerektigini ögütler bize. Bu hile olayida insanlara rahatsizlik verip haklarini cignemeye giriyor. O yüzden alakasi var. :) İslamiyet sadece ibadetlerden ibaret degildir. Bütün yaşamimizi etkiler.

Nasıl oluyor o hocam?
Oyun içerisinde hile yaptığını hissettiğiniz kişiyi TAB ekranından şikayet ettiğinizde bir işe yaramıyor. Ancak profiline girip oradan şikayet ettiğinizde kesin geri dönüş oluyor. 1 ayda 15'den fazla oyuncuya yasaklama getirttim bu şekilde.
Ancak bunda benim oynama yüzdemin, galibiyet sayımın da bir etkisi var. 300+ galibiyetim olduğundan dikkate alıyorlar sanırım :)

İslamiyette kul hakki cok dikkat edilmesi gereken bir meseledir çünkü. Hic bir insanın hakkini yemememiz gerektigini ögütler bize. Bu hile olayida insanlara rahatsizlik verip haklarini cignemeye giriyor. O yüzden alakasi var. :) İslamiyet sadece ibadetlerden ibaret degildir. Bütün yaşamimizi etkiler.
İslamiyetle ne alakası var demiyor dinle ne alakası var diyor. Senin

Dine göre bakarsak yanlış ama günah mı ya da kul hakkı mı bilemem. Sonuçta sen çaba göstermeden daha hızlı kasılıyorsun, bu şekilde hesap satanlar da var bunların olayı bence daha fena. Ama ETS 2 de durum nedir diye sorarsanız bence sakıncalı değil hem oyun izin veriyor hemde oyunda rekabet yok.

Senin görüşe göre Rusların hile kullanması sakıncalı değil çünkü adamlar müslüman değil. Bunun İslamiyetle veya herhangi bir dinle alakasından çok insanlık onuru veya ahlak-etikle alakası var demeye çalışmış sanırım.

Oyun içerisinde hile yaptığını hissettiğiniz kişiyi TAB ekranından şikayet ettiğinizde bir işe yaramıyor. Ancak profiline girip oradan şikayet ettiğinizde kesin geri dönüş oluyor. 1 ayda 15'den fazla oyuncuya yasaklama getirttim bu şekilde.
Ancak bunda benim oynama yüzdemin, galibiyet sayımın da bir etkisi var. 300+ galibiyetim olduğundan dikkate alıyorlar sanırım :)
Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim, benim de 600 küsür galibiyetim var o konuda sorun yaşamam sanırım.

İslamiyetle ne alakası var demiyor dinle ne alakası var diyor. Senin
Orada din derken islamiyeti kastetmiyor muydu ?
Senin görüşe göre Rusların hile kullanması sakıncalı değil çünkü adamlar müslüman değil. Bunun İslamiyetle veya herhangi bir dinle alakasından çok insanlık onuru veya ahlak-etikle alakası var demeye çalışmış sanırım.
Ayrica etik bir davranışta degil zaten. Hem oyun yapimcilarina hem oyunculara külliyen zarar veriyor bu hile kullananlar.
Zaten etik olarak yanlış oldugundan da bahsettim.
Sen dikkatli okumadin galiba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı