Sizce Windows 10 Starter veya Lite gibi bir sürüm olmalı mıydı?

Kendine göre güncelleme yapması.

Çok iyi bir şey ama hizmetlerden kapatılabiliyor.

Kafasına göre istemediğim şeyleri silmesi.

Yer aç kardeşim yer az galiba bende öyle bir şey olmuyor.

Gereksiz hiçbir program yok.

Gereksiz dediğiniz programlar takvim mail alıntı ve taslak 3B görüntüleyici alarmlar ve saat Filmler ve TV geri bildirim merkezi ipuçları paint 3D ses kaydedicisi telefonunuz yapışkan notlar ve yardım alın ise çoğunu kullanıyorum ben o sizin sorununuz.

O zamanlar 2 GB RAM'ler de lükstü
Anladım ben anlayacağımı, siz Windows 7 ile Windows 10 umu karşılaştırıyorsunuz ? XD.
Sene 2009 DDR3 tam 2 yıl önce çıkmış. O zamanlar dolar düşük fiyatlar ucuz. O zamanlar Türkiyenin %59 unda zaten 2 GB Ram'li bilgisayarlar vardı. Lüks için 4 GB Ram kullanılırdı o zamanlar. Windows Vista ise tam 2006'nın son aylarına doğru doğmuş ve doğarken ölmüş. Bir anda Windows XP gibi kalite denen bir şey söz konusu olmayan işletim sisteminde Vista'ya geçmek adeta mucize gibi bir şey. Velakin Microsoft aero'yu beceremediği için RAM kullanımları tavan yapmaya başladı ve insanlar 1 GB Ram kullandığı için bunu bilgisayarlar kaldırmıyor. Windows 7 de ise 2 GB Ram de bile stabil çalışması başarısı sergilendi. Bu mükemmel bir değer. Türkiye halkı için Çöl de su bulmak gibi bir olay.

Tesadüfen profil fotoğraflarımız aynı. Anlık olarak o yorumu ben yazdım sandım. Böyle bir karşılaşma beklemiyordum açıkçası.

Özellikle ucuz leptop modelleri için özel bir sürüm çıkartılmalı çünkü ucuz leptoplar hem çok yavaş olan 5400 RPM HDD kullanıyor hem de leptop üreticileri eğer Freedos almaz iseniz bir sürü gömülü uygulama kurarak satıyor. Sonra o cihazları alanlar sürekli yakınıyor cihaz çok yavaş diye ve bir çok kişiyi SSD almaya kimse ikna edemiyor insan.

Home sürümü HDD ile çalışabiliyor fakat kullanacağınız HDD 7200 RPM olsa bile bir yere kadar yetiyor. Olabildiğince özelliklerden kısılmış resmi bir sürüm gelse çok iyi olur.

Sen sadece o programları mı zannediyorsun XD ? Hizmetler kapatılmıyor kendi kafasına göre yeniden açıyor veya işine gelmediği için sistemi kapatıyor düzgün çalışmıyor. Yer aç kardeşim demesi kolay, zaten sürekli temizlik yapan biriyim ve o zamanlar 500 GB HDD vardı az buz bir değer değil. Benim işime hiçbiri yaramıyor ben oyun oynuyorum şirket adamı değilim bana göre adam akıllı bir sürüm yapsınlar o zaman çok mu zor? Bana ne 3B görüntüleyiciden? Koskoca dev firma Microsoft sade gereksiz programlardan ve kodlardan arındırılmış Windows 10 Sürümü yayınlayamıyor mu?
Tesadüfen profil fotoğraflarımız aynı. Anlık olarak o yorumu ben yazdım sandım. Böyle bir karşılaşma beklemiyordum açıkçası.
Hocam hakkını helal et senden çaldım bunu

Arkadaşım kısa ve öz anlatacağım. Her zaman son sürümü kullanmak daha iyidir(bazı istisnalar dışında). Zamanında XP'de çok iyiydi. Vista berbattı. 7 ilk çıktığında ve sonraki 6-7 sene abisi XP gibi efsaneydi. Ama artık Windows 10 var. Kullanmadığım araçlar için toolkitler var. Onun dışında senin hangi dosyanı izinsiz sildi? Çok ağır ve hantal mı? HDD kullananlar bir zahmet Home kurup gereksiz servisleri kapatsınlar. Bu kadar

Benim burada savunduğum konu Windows 7 ile Windows 10 aynı anda çıkıp ikiside güncelleme alsalardı Windows 7 daha stabil ve daha mükemmel çalışırdı. Şuan tabi yeni sisteme Windows 7 tavsiye ediyorum. Bir çok var hangisini örnek vereyim siz söyleyin ben cevaplayayım XD. Microsoft'un her işletim sisteminin desteği bittiğinde Windowsları yavaşlattığını düşünüyorum şahsen. Windows 7 destek kesilmeden önce bana mısın demiyordu, bir destek kesildi yemeksiz kalmış kuş gibi hareket edemiyor. Eski halinden eser yok. Yada benim gözlerim bozuktur bilemiyorum.
Hocam ben sana yer sıkıntısı çekiyorum gibi bir cümle kurdum mu ?
Hocam ben sana yer sıkıntısı çekiyorum gibi bir cümle kurdum mu ?

Bana ne 3B görüntüleyiciden.

Peki ben bunları kullanıyorum bunlarda mı gereksiz.
  • Alıntı ve taslak
  • Mail
  • Alarmlar ve saat.
  • Takvim.
  • Filmler ve TV
  • Geri bildirim merkezi.
  • Kişiler
  • Paint 3D
  • Ses kaydedicisi.
  • Telefonunuz.
  • Yapışkan notlar.
  • Yardım alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…