Sizce yurt dışı eğitim mantıklı mı?

Olur hocam olur.
Almanyada üniversite ücretsiz yani çok ufak ücretler var diğer ülkelere göre o da harç filan. Ancak Almanya'nın eğitimi zor ve kapsamlı hem akademik olarak hem dil olarak zor. Ücretsiz olduğu için de rekabet çok dünyanın her yerinden başvurular var. Ayrıca yurtdışında üniversite de Almanya haricinde neredeyse hiçbir ülke YKS önemsemez lise not ortalamasına göre sıralamaya alır. Tabi dil sınavları zaten şart ingilizce için ielts Almanca içinde var ayrı. Hollanda paralı ve pahalı. Bölüme ve üniversiteye göre değişiyor mesela ben baktığımda tıp falan daha pahalıydı ve tabii iyi üniversitelerde daha pahalı. Ama Hollanda dediğim gibi Almanya'dan farklı olarak üniversite için de ücret alıyor aklında rakam bulunsun diye söylüyorum şuan bilmiyorum ama ortalama 10 bin € dan başlıyordu baktığımızda. Yani toparlarsam Almanya ucuz (üniversite olarak diyorum yaşan masrafları tabi ki dahil değil) ve zor. İngiltere mesela İngilizce olduğundan avantaj ama çok pahalı. Almanya istiyorum dersen dikkat edeceğin şey çok iyi Almanca bilmek ve lise not ortalamanın yüksek olması avantaj hatta lazım.

Almanya'da üniversite ücretsiz yani çok ufak ücretler var diğer ülkelere göre o da harç filan. Ancak Almanya'nın eğitimi zor ve kapsamlı hem akademik olarak hem dil olarak zor. Ücretsiz olduğu için de rekabet çok dünyanın her yerinden başvurular var. Ayrıca yurt dışında üniversite de Almanya haricinde neredeyse hiçbir ülke YKS önemsemez lise not ortalamasına göre sıralamaya alır. Tabii dil sınavları zaten şart İngilizce için IELTS Almanca içinde var ayrı. Hollanda paralı ve pahalı. Bölüme ve üniversiteye göre değişiyor mesela ben baktığımda tıp falan daha pahalıydı ve tabii iyi üniversitelerde daha pahalı. Ama Hollanda dediğim gibi Almanya'dan farklı olarak üniversite için de ücret alıyor aklında rakam bulunsun diye söylüyorum şu an bilmiyorum ama ortalama 10 bin €'dan başlıyordu baktığımızda. Yani toparlarsam Almanya ucuz (üniversite olarak diyorum yaşan masrafları tabii ki dahil değil) ve zor. İngiltere mesela İngilizce olduğundan avantaj ama çok pahalı. Almanya istiyorum dersen dikkat edeceğin şey çok iyi almancabilmek ve lise not ortalamanın yüksek olması avantaj hatta lazım.

Kısaca en mantıklı Almanya o zaman Almanca öğrenmem lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı