Size saygısızlık yapıldığında sesinizi çıkarabiliyor musunuz?

Genelde üşengeçlikten uğraşmak istemiyorum, insanlarla münakaşa etmeyi sevmem boşver deyip geçiştiririm . Fakat çok ağır haksızlıkta sesimi çıkartırım sınıfta 1 vs 4 tartışma yaptığım insanlar bile oluyordu .
 
Bir örnek verebilir misin mesela ne oluyor da sen sessiz kalıyorsun. Ben saygısızlığa ses çıkartırım ama aklıma verebilecek bir örnek gelmedi sen bir durum örnek verirsen daha iyi olur.
 
Hocam mesela doğaçlama bir örnek verseniz? Sizin için saygisizlik nedir ve nasıl tepki veriyorsunuz?

Konuşanın yüzüne bakmamak bile bir saygısızlıktır veya konuşanın fikirlerine itibar etmemek de saygısızlıktır. Bu tarz insanları hayatınızdan silmeniz en makbul olanıdır. Saygı herkese verilmelidir, hak edene verilmemelidir. Okulda benim herzaman oturduğum yere oturan birisi vardı, bir gün kendi oturduğum yere tekrar oturduğumda beni oradan kaldırmaya çalıştı, ona oturduğum yerin babasının malının olmadığını, buraya ilk benim oturduğumu ve aslen benim yerim de olmadığını ve nezaketen önce gelenin oturmasına izin verdiğimi söyledim.
oturan kişiye yüzsüz ve m*l olduğunu dolaylı olarak açıkladım, tabii bu olay olalı epey bir sene oluyor.
 
Sesini çıkarıyon saygısızlık yapana sonra trafikte ne olaylar patlıyor görüyoruz :D gülün geçin milletimizin yarısı haksız olduğu yerde haklı olduğunu iddia edip yukarı çıkıyor.
 
Kasıtlı yapılmışsa yani sayısızlık yapan kişi yaptığının farkında olup bile isteye yaptı ise affetmem ancak saygısızlık yapan kişi cahil ve yaptığı yanlışın farkında değilse kendimi küçük düşürmeyecek bir şekilde yanlışını bildiririm.
 

Geri
Yukarı