Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.759
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günümüzün bazı gençleri ateist olmanın havalı olduğunu düşünüyor. O yüzden ateist olanların hepsi gerçekten ateist değil.
Konunun özeti. Gerçekten araştırarak, sorgulayarak ateist olan sayısı %40'ı geçmez tahminimce. Günümüz popülizm kaynaklarından biri bu araştırmadan dinden dine, inanıştan inanışa zıplamak :D

15 yaşımdan beri din ile ilgili içimde bir boşluk oluştu. Yavaş, yavaş sorgulamaya başladım sorgulayınca daha çok inanmaya yönünde ilerlemeye başladım. Bu bende bir şey kaybetmedi, bir şey de kazandırmadı.

Kimsenin lafına bakmadım ya da uymadım. Bizim ülkemizde bu tür şeyler ne yazık ki olgunluk seviyesinde karşılanmıyor. İnternetten makaleler okudum, kitap aldım onları okudum kendimi hemen kabul ettirmedim okudukça, okudum sonunda bir dine ya da inanca mensup olmadığıma karar verdim.

Uzun yıllardır inançsız biriyim, agnostiğim. Din konularına evde ya da dışarıda girmeyi sevmem, konu açılınca konuşurum ama fazla irdelemem. İnsanları inançsız olmaya çekmem herkesin kendi kararı, ama diyebileceğim tek şey sorgulamaktan vazgeçmeyin.

Noel babaya inanmama sebepleri ile hemen hemen ayni benim icin.

Evreni yaratan insan ustu bir bilinc buyuk ihtimalle yok, dinler kesinlikle yok.

Bu dediklerimden alinganlik malzemesi cikarmasin kimse, ozellikle Islam'in cok guzel bir kulturu var. Inanmak zorunda degilsiniz pozitif taraflarini ogrenmek ve uygulamak icin. Zekat gibi cogu modern sosyal guvenlik sisteminin cozemedigi problemlere cozum ureten uygulamalari var. Ama bu benim icin bir masal oldugu gercegini degistirmiyor malesef.

Bir tanrının sırf kendini tatmin etme duygusu ile hareket edemeyeceği gerçeği ile dinlerden, haksızlık ve kaosa müdehâle etmediği gerçeği ilede tanrıdan vazgeçtim. Vicdanım son derece rahat ve inanın aklımda zerre şüphe yok.

Din, bir “tasnif” aracıdır. Dinlerin varlığı ile insanlar “tasnif” edilir. Yetmez, “mezhepler” kullanılır. O da yetmez, “cemaatler” kullanılır. İnsanlar, aynı şeyleri kabullenmeyen ve kendileri ile aynı zümrede olmayan “diğerlerine” kin duyarlar. Kutsal kitaplarında aksi belirtilmiş olsa bile.
Bu benim görüşüm. Kimseyi ikna etmek gibi bir maksadım yok, sadece görüş belirtmeden ibaret.

Bir tanrının sırf kendini tatmin etme duygusu ile hareket edemeyeceği gerçeği ile dinlerden, haksızlık ve kaosa müdehâle etmediği gerçeği ilede tanrıdan vazgeçtim. Vicdanım son derece rahat ve inanın aklımda zerre şüphe yok.
Peki öldüğün zaman ne olacak? Ne olacağı düşüncesindesin? ( Yanlış anlama merak ettiğin için soruyorum. )

Beyin fırtınası. Tanrı var mı yok mu umrumda değil. Yalnız dinlerin tamamen bir düzmece olduğunu biliyorum. Geçen doğal olsun diye evde maya yaptım ve bozulmasın diye de kavanozla dolaba kattım, 2 hafta sonra çıkartığımda içinden beyaz bir örümcek çıktı. Yani anlaşılan bakteriler bile düzgün ortamı bulduğunda gelişerek birer canlı haline geliyor, bunu kendim kanıtlamış oldum. Doğru ortamı bulan bakteriler kimi zaman sinek, kimi zaman yosun, kimi zaman birer haşere olabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı