Sizi Ateistliğe/Deistliğe İten Nedenler Nelerdir?

• Konuyu başlatan Veorra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 247
  • Görüntüleme 15.842
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailenin çocuğuna travmatik şeyler yaşatmasi, cahil olması çocuğu dinden uzaklaştırabilir çıkarabilir evet ama bu dinin yada Allah'ın olmadigi anlamına gelmez. Ha eğer kendin araştırdın ve mantıklı gelmediyse ona bir şey diyemem. Bir de bazı insanlar var ki Allah onu alıp yanına ışınlasa yine inanmaz :D o yüzden çokta şey yapmamak lazım :D

Ateist olmanın en büyük sebebinden birisi cahil ailedir. Kendi adıma konuşmuyorum bu ülkede birçok kişi cahil ebeveynler yüzünden ateist oluyor.
Bence en büyük sebeplerden birisi iktidar. Adamlar dindar nesil yetiştireceğiz dedi gençlerin yarısı dinsiz oldu.

@BERWAR ah dostum ah:) Yine yaftalandın:) Diyorum ya bazen tıkanıyor kalıyor konu ve hemen kavgaya dönüşüyor iş.
@FalconPolat ama aklı da kullanmak gerek. Sırf aileye tepki için inanç mı değiştirilir? Tuğçe Kazaz gibi hadi bu sabah Pagan olayım denmez ki:) Evet ailenin durumu da etkendir ama tek başına olmamalı bence.

Araştırarak, sorgulayarak ben bu dini seçtim diyen kişi yeterli araştirma yapmamıştır. O kadarki açık bir durum bu. Tanrıya inanırsın o ayri mesele. Dini inanca sahipsin diye ateist ve deistin sana küfür edecek hakki yok elbette.
Al iste. Bak @bitwise çıkıyormuş demek ki.

@BERWAR Sana göre acık durum. Ayrıca baskasının yaptıgı arastırmanın yeterli olup olmadıgını sen bilemezsin. Kimse bilemez. Bu sebeple bence bu tur soylemler yerine tamam, eger oyleyse saygı duyarım demelisin. Ha demezsen de kimse senin inandıgına saygı duymaz, karsılıklı sayfalarca tartısırsınız.

Sen ne kadar diretirsen, karsındaki de diretir. Anlayacagın bu.

@BERWAR zaten böyle konular çok takipli olduğundan hakaret etmeyi düşündüğün an ceza alırsın valla:) Neyse ki geçenki konuda mücahit arkadaşımız kafamı kesmeden ben kurtardım paçayı, bence sen de başarabilirsin🤣

Bu arada çok fazla "Cahil veya baskıcı aileden dolayı ateist olan var." yanıtı gördüm. Bence bu tarz çevreler insanı doğrudan ateist olmaya değil de, araştırma ve sorgulamaya yönlendiriyor. İnsanların bu kadar basit bi şekilde cehennem veya benzeri hesaplaşma günlerini göze alarak dini terkedeceğini zannetmiyorum. Hiç yok demem ama en azından çoğunluk öyle değildir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı