Sizi yazılıma iten şey neydi?

Yazılımla nasıl tanıştınız. (web site, oyun yapma vs. ) para için mi yoksa hobi olarak mı yapmak istediniz? Öğrenirken ne kadar zorlandınız?
Çok merak ediyorum 😃
Lisede sırf hocanın her ders verdiği tasarımı hemen yapıp geri kalan derslerde uyumak için HTML, CSS ve .NET öğrenmiştim :D.
 
(Aşağıdaki yazım biraz uzun oldu, kusura bakmayın)

Çocukken atariyle, gameboy (Tetris) ile tanıştım. Çok sevdim, bağımlısı oldum. Ancak nedense bu cihazların nasıl çalıştığını çok merak ettim. İmkansızlıklardan ötürü cihazların içini açıp bakmaktan başka bir şey yapamadım. İlkokul 3.sınıfta bilgisayar dersinin kitabını aileme aldırıp baştan sona defalarca okuyup ezberlemiştim (amaçsız, bilgisayarsız). İlkokuldaki bilgisayar dersinde, bilgisayar sınıfında ders işlemeyi her hafta sabırsızlıkla beklerdim. Lisede internetle tanıştım. Bilgisayar hocamız web sitelerini işlemişti. Chip dergileri vasıtasıyla evde yeni aldığımız bilgisayara offline web sitesi kurmuştum. Biraz HTML kodları ezberlemiştim. Sınıfımızda internetsiz bilgisayara resimleri slayt şeklinde geçiren HTML kodlarını yazıp çalıştırmıştım. Sınıftakiler hayret etmişti. Sonra hocamızın desteğiyle Yahoo'nun geocities servisini kullanarak web sitesi açmıştım. Sınıftakilerle anlaşıp forum sitesi açtık. Forumdaki arkadaşlar normal üye olarak başlayıp açtıkları konu sayısına göre rütbe atladı. Sonra moderatörlük istediler. Mecburi verdim. Yazmaya devam edip yöneticilik istediler, bu işler öyle olmuyor, masrafa ortak olmanız ve teknik bilginizin olması gerekiyor deyince aram bozuldu. Bu sitede tek başıma gittim bir süre. Ziyaretçiler artınca trafik yetmedi. Ek trafik ödeyecek paramız yoktu. Ortak aradık, bulduk da. Ancak ergenlik dönemi... Siteye aldığımız ortak, masrafları karşılaşmasına rağmen meşhur olmaya çalışan Hacker'dan menfaat karşılığı siteyi hackledi. Sonradan öğrendiğim durum karşısında ortak olan çocuğa çok kızdım. Sitenin defalarca kapanmasından ötürü artık yedekleri geri yüklemeyeceğimi, siteyi tamamen sileceğimi söyledim. Kendisi yalvarsa da açmadım siteyi. Sonra kardeşimle ortak karar alarak teknoloji forumu açtık. Çocuk ise güya zengin olma hayaliyla +18 yetişkim forumu açtı. Biz forumda az da olsa Google reklamlarından para kazanırken bu çocuk sitesini kapatmak zorunda kaldı.

Bu süreçte birçok web sitesi açtım. Özellikle smf forumunun ilk sürümlerindeki modifikasyon merakı beni bir miktar PHP öğrenmeye itti ancak tamamen öğrenemedim. Sonra WordPress ile tanıştım. SEO da cabası oldu.

Şimdilerde kişisel web sitemle takılıyorum ancak eski heves kalmadı. Bakalım gelecekte ne yapacağım😊
 

Geri
Yukarı