Şizofren miyim?

Bisikletinin çalındığını düşünüp kapıyı açmanız ile şizofrenlik alakasız bence. Bizim eve de eskiden bir hırsız girdi ve adamlar tüm bilgisayarı götürmüş. Ulan nasıl aldılar vallahi bilmiyorum. Koca sistemi götürdüler. Neyse. Bende her gece sürgüye bakıyordum. Hala bakıyorum. Bazen 1 kez bakıyorum, sonra emin olamayıp tekrar sürgüye bakıyorum. Garip garip sesler duyuyorum sivrisineğe benziyor. O da sivrisinek alerjim olduğu için çok korkuyorum sivriden. Yani görünce zıplamıyorum ama gece gelmesini hiç istemiyorum. Zaten bu gün bir tane kocaman sivriyi öldürdüm ama ölüsünü göremedim bir türlü. Gece de sivrisineğe benzeyen sesler duydum ama emin değilim belki de gerçekten vardır ;) tabii kulağım çınlıyor benim. O yüzden dert etmedim çünkü şöyle bir durum var, bunu yazarken bile hafif hafif çınlıyor kulağım ama umrumda değil. Hem sessizlik yerine o çınlaması sesi var. O yüzden dert etmiyorum. Sanırım. Kısacası, sen veya ben şizofren değiliz. Kardeşine sinirleniyorsun ama bu şizofrenlik değil ki. Ve bisikletinin çalınıp çalınmadığını da kontrol ediyorsun ama bu da öyle değil. Eskiden çalınmış şimdi de çalınmasından endişe ediyorsun. Takıntı gibi bir şey. Bende de var. Mesela benim kulağım çınlıyor diye şizofren değilim.
Hocam, başlangıç seviyede şizofrensin. Kendinize ve çevrenize zarar vermemek için psikiyatrise görünün. Durum ilerlerse kısa süreliğine akıl hastanesinde kalın.
Ya hocam abartmayın bu kadar. Ne bir beyninden gelen ama gerçek olduğunu düşündüğü şeytan sesi gelmiyor, ne de yaşanmamış şeyleri yaşanmış olarak görüyor. Gayet normal.
 
Bisikletinin çalındığını düşünüp kapıyı açmanız ile şizofrenlik alakasız bence. Bizim eve de eskiden bir hırsız girdi ve adamlar tüm bilgisayarı götürmüş. Ulan nasıl aldılar vallahi bilmiyorum. Koca sistemi götürdüler. Neyse. Bende her gece sürgüye bakıyordum. Hala bakıyorum. Bazen 1 kez bakıyorum, sonra emin olamayıp tekrar sürgüye bakıyorum. Garip garip sesler duyuyorum sivrisineğe benziyor. O da sivrisinek alerjim olduğu için çok korkuyorum sivriden. Yani görünce zıplamıyorum ama gece gelmesini hiç istemiyorum. Zaten bugün bir tane kocaman sivriyi öldürdüm ama ölüsünü göremedim bir türlü. Gece de sivrisineğe benzeyen sesler duydum ama emin değilim belki de gerçekten vardır ;) tabii kulağım çınlıyor benim. O yüzden dert etmedim çünkü şöyle bir durum var, bunu yazarken bile hafif hafif çınlıyor kulağım ama umurumda değil. Hem sessizlik yerine o çınlaması sesi var. O yüzden dert etmiyorum. Sanırım. Kısacası, sen veya ben şizofren değiliz. Kardeşine sinirleniyorsun ama bu şizofrenlik değil ki. Ve bisikletinin çalınıp çalınmadığını da kontrol ediyorsun ama bu da öyle değil. Eskiden çalınmış şimdi de çalınmasından endişe ediyorsun. Takıntı gibi bir şey. Bende de var. Mesela benim kulağım çınlıyor diye şizofren değilim.

Ya hocam abartmayın bu kadar. Ne bir beyninden gelen ama gerçek olduğunu düşündüğü şeytan sesi gelmiyor, ne de yaşanmamış şeyleri yaşanmış olarak görüyor. Gayet normal.

Hocam belki içimdeki sinir birikip geni tetiklemiş olabilir.
 
Hocam belki içimdeki sinir birikip geni tetiklemiş olabilir.
Olabilir. Bende kardeşinize sinirlendim evde otururken :D kardeşini dövme ama. Bilgisayar bozuldu şakası filan yapabilirsin :D ya da bisikleti seviyorsun, bisiklete bol bol bin. Sonuçta kardeşin bisiklet ile giderken seni rahatsızlık edemez öyle değil mi ;) ah, keşke benimde bisikletim olsa.
 
Evde CS:GO gibi hırs yapan oyunları oynarken kardeşim kolumu sıkıyor ana bacı sövüyor ve yeniliyorum. Sadece oyun oynarken değil normal oturunca bile aynısını yapıyor. Beni her görünce ya küfür ediyor ya da kolumu sıkacağını gösteren işaretler yapıyor. Döveyim desem ailem kızıyor. Küfür edeyim desem yine aynı şey. Durduk yere su içinde bile bilerek pis pis bağırarak 10 dakika boyunca geğiriyor yine bir şey yaparsam ailem kızıyor. Hep aynı şarkıların aynı kısmını söylüyor hem de bağırarak. 10 saat bilgisayar oynasa da sıra benim olunca oynamak istiyor. Bir su içmek için bile kalktığımda affetmiyor. Yine düzgün söylemeye çalışıyorum ya küfür ediyor ya saldırıyor. Yine bir şey yaparsam ailem kızıyor. Ayrıca son zamanlarda 4-5 kez bisikletim çalındı adamlar bizim evin kapısının önüne gelip alıyor. Bisiklet birkaç eğlencemden biridir. Artık gözümü kapatınca çalındığını düşünüp kapıyı açıp bakıyorum. Biraz komik gelebilir ama ciddiyim. Kardeşim bu hareketleri 1 yıldır yapıyor ve yapınca da artık son 5 aydır çıldırmak istiyorum. Son zamanlarda çok arttı. Belki ergenliktedir. Sizce psikolojik bir hastalığım var mıdır?

Kardeşinin küfür vb. ettiğini ses kaydına al veya gizlice videosunu çek ve ailene göster. Ailen biliyor mu küfür ettiğini?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı