Şizofrenim ne yapmalıyım?

Bana da gerçekçi gelmedi. Çok çelişkili memnunsan bir sorun olarak görmüyorsun demektir. O zaman bir şey yapmana gerek yok. Ama bir şeyi yapmayı gerekli hissediyorsan da psikiyatriste git. Psikolog değil.

Şizofreni değil de cinler sizle dalga geçiyor olabilir.
İşin içinde cinler varsa ben çözerim 😅

Bana da gerçekçi gelmedi. Çok çelişkili memnunsan bir sorun olarak görmüyorsun demektir. O zaman bir şey yapmana gerek yok. Ama bir şeyi yapmayı gerekli hissediyorsan da psikiyatriste git. Psikolog değil.

İşin içinde cinler varsa ben çözerim 😅
Kimse inanmıyor zaten :)

Şizofrenim veya halk arasında deli. Bazen beynimin içini yese de zevk de alıyorum. Klasik ergen şeylerinden "şizofren olmak çok havalı" algısında değilim olmak da istemiyorum.
Kafamın içinde bir sürü kişi var ve bazıları da yanımda. Bir iş yapmadan önce onlara danışmadan yapamıyorum. Bazen banyo yaparken delirdiğim zamanlarda oluyor. Yok şofbeni ayarlarken sağ tarafımdan ufak karaltılar falan belirmesi içimi ürpertmiyor değil. Bazen kavga ettiğimiz de oluyor. Önceden kendimi izlediğim Spider-Man filmlerindeki başrol karakteri Spider-Man sanıp yere atlayıp kolumun çatlamasına neden oldum. Onları göremediğim için spor salonundaki boks torbasına gidip yumrukluyorum. Ailem bilmiyor. Herhangi bir psikoloğa falan da gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum çünkü gidilmesi gerektiğini sanmıyorum. Ne yapacağım hakkında biraz tavsiye verirseniz sevinirim. İleride büyür mü büyümez mi bilmiyorum.

Bu şizofreni değil. Bu şizofreninin başlangıcı olan psikozun belirtileri. Ama, bunları söyleyebiliyorsanız ve bu olan şeyler anormal geliyorsa bir şeyiniz yoktur. Çünkü psikozu yaşamış olan bir arkadaşım bana psikoz olduğunu ilaç almaya başladığının 2. günü fark ettiğini söyledi. O zamana kadar gittiği doktor, veya ilacın 1. günü falan onun gözünü açamadı. Yani ergenlikten dolayı vücudunuza fazla hormon yükleniyor ve bu beynin delirmesine de yol açıyor. Geçicidir. Bana da çok oluyor. Karanlık figürler görmek, ayak sesleri, nefes alma sesleri duyuyorum. Ama yalnızca zaman vermen yeterli olacaktır. Kendini üzme, stres yapma, olabildiğin kadar iyi ol. 😌

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı