Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Bunun doğru olmadığını hepimiz biliyoruz, CVT'nin kasnakları kuru tip çift kavramalı şanzımanların baskı balatalarından daha dayanıklı değiller.CVT daha yavaş ve sağlam olarak görülüyor, DSG de seri ama dayanıksız.
Hayır, ZF ❤ ben.ZF ❤ ben.
Kaliteli şanzıman gerçekten. Jaguar F-Pace ya da BMW SUV gider diyeyim.Hayır, ZF ❤ ben.Bir türlü olmadı 2 isteğim de. Hem 4 çeker yerden yüksek bir araç istiyorum hem de ZF tork konvertörlerinden istiyorum ama hayat izin vermedi daha.
Geçmişte o kadar çok sayıda DQ200 şanzımanı, 250 Nm torklu motorlarla tam sınırda çalışması için piyasaya sürdüler ki korkmak normal. Bu korkunun geçip geçmemesi gerektiği de yeni sürümlerle 2 yıl kadar sonra belli olur.Hala millet DSG araç kullanırken ''ya arıza verirse, ya bir şey olursa'' ne yaparım diye direksiyon başına geçiyorsa o AR-GE'leriyle övünmeye devam edebilirler.
Şu an araştırdım ben de, fark ettim. Önden çekişe de geçti zaten, lafımı düzeltiyorum. Çakalsın BMW. O değil de alt seviyede hem ZF'ye sahip olup, hem de arkadan itiş kullananlar şanslıymış. Değerlenir bak bunlar şimdi.Bu arada yeni serilerde alt model/motorlarda BMW de çift kavramalı şanzıman ile geliyor. Seni üzmek istemezdim...
İlk önce BMW 1.18i alacaktım, test sürüşüne de çıktım 2 defa. Fakat hem istediğim donanımlarla fiyat inanılmaz şişti hem de ön çekişe adapte olmayan BMW yol tutuş karakteristiğinde bu kasada yetersiz iş yapmış. Geniş virajlarda yüksek hızda tutunma güzel ama ani manevralarda arka kopuyor.Çakalsın BMW.
BMW de BMW'liğini alt seviyede kaybetti bu hareketle. Kendisini diğerlerinden ayrılan özelliklerinden ve felsefesinden şaştı. İşte şirketlerin kemerleri sıkma politikaları...Keşke yeni seri 1'i de arkadan itişli yapsalardı da
Bulunurdu da sıfır araba almanın keyfi farklı oluyor. Şu ana kadar hiç 2. el araba almadım. Aslında kullanıcı profiline güvenebilecek olsam 2011-2012 Mercedes CLS alırdım da durumları ortada ve yürütme maliyetleri fazla yüksek.Sıfırda ısrar ettin herhalde. Temiz 2017-19 bulunabilirdi.
Ben de şu ana kadar hiç sıfır araba al(a)madım, umarım bir gün alıp o keyfi yaşayabilirim...Bulunurdu da sıfır araba almanın keyfi farklı oluyor. Şu ana kadar hiç 2. el araba almadım
Alırsın daha yolun başında(yız). Kendimi de katayım, yaşlı hissettirme.Ben de şu ana kadar hiç sıfır araba al(a)madım, umarım bir gün alıp o keyfi yaşayabilirim...