Skoda Karoq iyi mi?

CVT daha yavaş ve sağlam olarak görülüyor, DSG de seri ama dayanıksız.
Bunun doğru olmadığını hepimiz biliyoruz, CVT'nin kasnakları kuru tip çift kavramalı şanzımanların baskı balatalarından daha dayanıklı değiller.

VW Grubu DSG için inanılmaz yüksek bir bütçeyle özellikle DQ200 şanzımanlar için bir çalışmayı bitirdi 3 yıl önce. Şu ana kadar bakacak olursak eskisinden daha iyi durumda oldukları ortada, ne kadar etkin olduğuyla ilgili net yüzde verebilmek için de 2 yıl kadar daha beklemek gerek. Mekatronik sorunları bu kadar çok sayıda piyasaya sürülmüş bir şanzıman tipinde kaçınılmaz ama eskisi kadar da korkutucu bir oranı yok.

Araştırmalarını yapıp doğruluğu konusunda biraz ikna olmasam zaten o kadar parayı Tiguan'a bağlamazdım, 3008 alırdım arka kısımdaki eksikliğine rağmen. Bunu konuşmuştuk.

Yalnız gene de belirteyim, hâlâ kullanırken arada bir ufaktan tırsmıyor değilim. :)
Hayır, ZF ❤ ben. :D Bir türlü olmadı 2 isteğim de. Hem 4 çeker yerden yüksek bir araç istiyorum hem de ZF tork konvertörlerinden istiyorum ama hayat izin vermedi daha.

VW'ye güvenen biri değilim ben. AR-GE bütçeleri sağlam olabilir ancak ben ortaya çıkan işe bakarım. Hala millet DSG araç kullanırken ''ya arıza verirse, ya bir şey olursa'' ne yaparım diye direksiyon başına geçiyorsa o AR-GE'leriyle övünmeye devam edebilirler. Zaten işlerine geliyor açıkça söyleyecek olursam, Doğuş'un DSG'den kazandığı para, sattığı arabalardan eminim ki çok daha fazladır. :D

Ben kısa da olsa 3008 kullanma şansı buldum. Diğer SUV'larla karşılaştıracak kadar tecrübem yok ancak sorunsuz bir şanzıman, iyi bir motor, yakıtta cimri, donanımda ortalama üstü ve tasarım olarak (kişiden kişiye değişse de) çoğunluğa hitap eden bir model varken çift kavramalı şanzımanlarla macera aramazdım. Ha konforu arka taraf için geride olabilir, o da bu alınmayan şanzıman riskine fazla fazla değer kanımca.

Hayır, ZF ❤ ben. :D Bir türlü olmadı 2 isteğim de. Hem 4 çeker yerden yüksek bir araç istiyorum hem de ZF tork konvertörlerinden istiyorum ama hayat izin vermedi daha.
Kaliteli şanzıman gerçekten. Jaguar F-Pace ya da BMW SUV gider diyeyim. :D Çok para ama... BMW'nin 1 serisinde bile bu harika şanzımanı kullanması mükkemmel bir detay, adamsın BMW.

Son düzenleme:
Hala millet DSG araç kullanırken ''ya arıza verirse, ya bir şey olursa'' ne yaparım diye direksiyon başına geçiyorsa o AR-GE'leriyle övünmeye devam edebilirler.
Geçmişte o kadar çok sayıda DQ200 şanzımanı, 250 Nm torklu motorlarla tam sınırda çalışması için piyasaya sürdüler ki korkmak normal. Bu korkunun geçip geçmemesi gerektiği de yeni sürümlerle 2 yıl kadar sonra belli olur.

Bu arada yeni serilerde alt model/motorlarda BMW de çift kavramalı şanzıman ile geliyor. Seni üzmek istemezdim... :D

Bu arada yeni serilerde alt model/motorlarda BMW de çift kavramalı şanzıman ile geliyor. Seni üzmek istemezdim... :D
Şu an araştırdım ben de, fark ettim. Önden çekişe de geçti zaten, lafımı düzeltiyorum. Çakalsın BMW. O değil de alt seviyede hem ZF'ye sahip olup, hem de arkadan itiş kullananlar şanslıymış. Değerlenir bak bunlar şimdi. :D

3 serisi ve üstünde ZF devam.

İlk önce BMW 1.18i alacaktım, test sürüşüne de çıktım 2 defa. Fakat hem istediğim donanımlarla fiyat inanılmaz şişti hem de ön çekişe adapte olmayan BMW yol tutuş karakteristiğinde bu kasada yetersiz iş yapmış. Geniş virajlarda yüksek hızda tutunma güzel ama ani manevralarda arka kopuyor.

X1 ya da X2 için gittim, gene donanım eksiklerinden dolayı fiyat şişti. Üstelik X2'nin testini dizel motoruyla yaptım, Allah affetsin BMW'yi... Arkadaş arkada oturuyor bana gazı köklesene bir hızlanmasını görelim diyor, bunu dediği sırada gaza daha yüklensem ayağım tabandan çıkacak. :D

Keşke yeni seri 1'i de arkadan itişli yapsalardı da ZF ile birlikte alsaydım diyorum ama her şeyde olduğu gibi bunda da geç kaldım. Artık BMW de herkes gibi. Masrafları azaltmak için karakteristik özelliklerinden vazgeçtiler.

Sıfırda ısrar ettin herhalde. Temiz 2017-19 bulunabilirdi.
Keşke yeni seri 1'i de arkadan itişli yapsalardı da
BMW de BMW'liğini alt seviyede kaybetti bu hareketle. Kendisini diğerlerinden ayrılan özelliklerinden ve felsefesinden şaştı. İşte şirketlerin kemerleri sıkma politikaları...

Sıfırda ısrar ettin herhalde. Temiz 2017-19 bulunabilirdi.
Bulunurdu da sıfır araba almanın keyfi farklı oluyor. Şu ana kadar hiç 2. el araba almadım. Aslında kullanıcı profiline güvenebilecek olsam 2011-2012 Mercedes CLS alırdım da durumları ortada ve yürütme maliyetleri fazla yüksek.

Bulunurdu da sıfır araba almanın keyfi farklı oluyor. Şu ana kadar hiç 2. el araba almadım
Ben de şu ana kadar hiç sıfır araba al(a)madım, umarım bir gün alıp o keyfi yaşayabilirim... 🤭 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı