Skoda Octavia DSG şanzıman yağı değişmeli mi?

Servisin de öyle söylemesi çok enteresan. Peki sabah karşılaştığınız problemlerin çözümünü sordunuz mu?
Sordum. Mekatronik kartının değişmesi veya mekatronikteki cıvataların çapaklanmasından kaynaklı dediler. İşin garip yanı ise, bu hata bir tek sabahları yaşanıyor. Arabayı iş yerine park ediyorum, 3 saat sonra tekrar çalıştırıyorum o zaman hata vermiyor.

Araç tam 10 yaşına girmiş, şanzıman yağı kesinlikle ve kesinlikle değişmek zorunda. Eski DSG'ler En çok mekatronik arızası veriyor. Mekatronik de şanzıman yağının içinde çalışan bir şey ve yağ eskiyip özelliğini yitirmeye başlayınca ilk olarak mekatroniği bozuyor. Eli kulağında olabilir o şanzımanın bir an önce değiştirmenizde fayda var.
Peki teşekkürler yarın değiştireyim o zaman.
 
Servisin değiştirmemek istemesi garip değil mi sizce de?
VAG Grubu araçlarda Servis şanzımanı söküp açmadığı sürece içine yeni yağ koymaz hocam bu yıllardır süregelen bir muhabbet ben garipsemiyorum artık. Müşteri isteği doğrultusunda değiştirmeleri lazım aslında ama neden yapmıyorlar orasını artık bilmiyorum. Böyle kurumsal ve marka temsilciliği olan yerlerde de aslında kafanıza göre bir şey yapamazsınız, yaptırmazlar. Mercedes'lerde 120 bin kmde şanzıman yağı ve şanzıman filtreleri bizzat servis tarafından değiştiriliyor mesela. 120 Bin bakımına götürdüğünüzde şanzıman yağını size sormadan değiştirirler. VAG Grubunda değiştirmemelerinin sebebi Volkswagen AG kaynaklı olabilir. Sadece Türkiye'de değişmiyor gibi bir durum varsa onu bilemeyeceğim.
 
Son düzenleme:
Kendim Tamaş Volkswagen yetkili servisinde sordum bu olayı. Araç 2015 Passat yağı bakımda 120 binde değiştirdiğimi belirttim. Arkadaş bana şimdiye kadar değişmediyse değiştirmememi önerdi. Motor kirli şanzımana alışıyor sonrasında temizlediğin zaman tekrar alışılmışın dışına çıkar vs vs dedi. Kısaca ya her zaman temiz kullanacaksın ya da kirlettiysen bırak kirli kalsın dedi. 120 binde değiştim araç 155 bine geldi herhangi bir sıkıntı olmadı.
 

Geri
Yukarı